ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Predstavljen je Essential smartphone!

Kompanija Essential osnovana je od strane Andy Rubin, osnivača Andorida. Krajem marta pojavile su se i prve fotografije Essential telefona, međutim te fotografije nisu mnogo otkrivale, ali su nas ipak dosta zainteresovale. Evo sada dva meseca kasnije, telefon Essential PH-1 je predstavljen javnosti. Sada više ne moramo da nagađamo specifikacije uređaja pošto je sada sve već poznato.

 

Uređaj ima specifičan displej i kameru, a takođe bi se moglo reći da je modularan. Displej je sličan displejima koji se nalaze na Galaxy S8 i Xiaomi Mi Mix uređajima. Dakle specifičan ali ne i jedinstven, dijagonala LTPS LCD je 5,71 inča a odnos strana je 19:10, dakle malo se razlikuje u odnosu na Galaxy S8 i LG G6. Rezolucija displeja je QHD 1312X2560 piksela.

Glavna kamera je dualna sa senzorom od 13MP. Jedn je kamera u boji dok je druga crno bela, dakle slično kao na Huawei P10. Ova kombinacija omogućava pravljenje zaista impresivnih fotografija, ali i to smo već videli na neokoliko uređaja do sada.

Prednja kamera ima 8MP, i kao i glavna kamera, ima mogućnost snimanja video zapisa u 4K kvalitetu sa 30fps, 1080p sa 60fps i 720p sa 120fps.

Međutim, Essential PH-1 ima mogućnost nadogradnje putem dva pina koja se  nalaze sa desne strane glavne kamere. Nadogradnjom dobijate mogućnost snimanja video zapisa u 360 stepeni. Dodatna kamera ima 12MP a pored nje tu su i 4 mikrofona za snimanje zvuka. Osim kamere, pinovi mogu poslužiti i za povezivanje sa dokom. Osim 360° kamere i doka očekuje se još dodataka koji će se pojaviti kasnije, a koji će se povezivati preko pinova.

još jedna stvar koja izdvaja Essential PH-1 od ostalih uređaja na tržištu je titanijumski ram.

Za razliku od aluminijuma koji većina proizvođača koristi, titanijum se neće izgrebati pri padu uređaja. Uređaj je sa prednje strane zaštićen sa Gorilla Glass, a zadnja strana je napravljena od keramike. Dakle, za izradu Essential uređaja su korišćeni zaista kvalitetni materijali.

Pogledajte kratak droptest koji je snimila kompanija Essential:

 

Telefon Essential pokreće već poznati čipset Snapdragon 835, a uređaj ima 4GB RAM memroije i 128GB memorije za čuvanje podataka.  Telefon poseduje USB-C konektor za punjenje, kao i pinove koji se nalaze sa desne strane glavne kamere.

Pogledajte kojim telefonima su kupci najzadovoljniji!

Od korisnih stvari nedostaju slot za microSD karticu kao i standardni priključak za slušalice. Osim toga baterija na telefonu bi mogla biti većeg kapaciteta. Baterija koja se nalazi u telefonu ima 3040mAh.

Velika prednost, osim navedenih je što će uređaj raditi naravno na Android OS, koji je dorađen od strane njegovog originalnog tvorca Andy Ruben.

Cena uređaja je 700$ bez dodatne kamere, a ukoliko želite i kameru koja snima u 360º moraćete da doplatite još 50$. Telefon se trenutno može rezervisati i to samo za američko tržište, a datum početka prodaje još uvek nije objavljen.

Samsung Galaxy S8 obara rekorde!

Mobilnisvet.rs

 

Vesti
Prethodni članak
Xiaomi Mi Note 3 – uskoro stiže najbolji fablet u 2017. godini?
Sledeći članak
Moto Z2 Play se očekuje 1.juna
test