ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nokia 1 Android GO – u prodaji od marta?

Foto:phonearena.com

Još u maju ove godine Google je predstavio Android GO. Sistem namenjen manje razvijenim tržištima. Android GO bi trebalo da oživi tržišta koja nemaju dobru pokrivenost mrežom kao i gde je prenos podataka preko operatera skup.

Mnog kompanije su odlučile da podrže ovaj projekat, a među prvima je naravno i HMD Global odnosno Nokia. Kako se sada čini, upravo će Nokia 1 biti prvi uređaj koji će raditi sa Android GO operativnim sistemom. Ako je ova infromacija tačna, Nokia 1 će biti namenjena tržištima koja se tek razvijaju pa je pitanje da li ćemo imati prilke da je vidimo i kod nas.

Nokia 2 test izdržljivosti (VIDEO)

Nokia 1 bi trebalo da radi na Android Oreo operativnom sistemu koji će biti prilagođen uređajima sa slabijom konfiguracijom. Raspolagaće  sa 1GB RAM memroije i 8GB memorije za čuvanje podataka. Ekran će biti HD, naravno slabiji kvalitet ekrana biće opravdana cenom uređaja koja bi trebalo da bude oko 80Eur.

Nokia 1 se očekuje na tržištu u martu naredne godine. Očekuje se da se ubrzo uređaju Nokia 1 pridruži i model koji će na tržište da izbaci Huawei koji je takođe podržao projekat Android GO.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Šta sve možemo da očekujemo od Huawei modela u sledećoj godini?
Sledeći članak
Google štiti svoje korisnike od nepotrebnih mailova
test