ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nokia 8 zvanično predstavljena! (VIDEO)

Foto: nokia.com

Verovatno jedan od uređaja koji je privukao najviše pažnje ove godine je upravo Nokia 8. Razlog tolikog interesovanja je sigurno to što je to zapravo prvi Nokia flagship koji radi na Android operativnom sistemu. Još uvek je rano pričati o utiscima, sve dok se uređaj ne pojavi na tržištu, ali zato možemo pričati o karakteristikama koje su sada zvanično potvrđene.

Dimenzije uređaja su 151.5mm x 73.7mm x 7.9mm, a uređaj će se proizvoditi u četiri boje i to: Polished Blue, Tempered Blue, Steel, Polished Copper. Operativni sistem je naravno android verzije 7.1.1.

Kamere

Kao što se i pretpostavljalo, Nokia 8 poseduje dualnu kameru renomiranog proizvođača Zeiss. Dualna kamera sastoji se od dva senzora, kolor i monohromatskog, od kojih svaki ima po 13MP. Ostale karakteristike glavne kamere su 1.12um, f/2.0, 76.9˚, PDAF, IC merenje udaljenosti kao i dualni blic. Prednja kamera je takođe Zeiss, a takođe kao i primarna ima 13MP.

Čipset

Kao što se i očekivalo Nokia 8 uređaj pokreće dobro poznati Snapdragon 835, čipset koji se nalazi u većini aktuelnih flagship uređaja. Nokia 8 ima na raspolaganju 4GB RAM memorije dok se memorija namenjena čuvanju podataka razlikuje u zavisnosti od boje uređaja. Sve verzije poseduju UFS 2.1 memoriju kapaciteta 64GB, dok verzija Gloss Blue ima na raspolaganju 128GB memorije. Memorija je proširiva microSD karticom do 256GB.

Displej

Displej je IPS QHD dijagonale 5,3 inča sa rezolucijom 2560 x 1440. Preko displeja nalazi se Corning Gorilla Glass pete generacije sa zakrivljenjem 2,5D.

Audio

Kada je reč o elementima koji su vezani za audio segment uređaja može se reći da je Nokia odradila odličan posao.  Uređaj poseduje klasičan 3,5mm priključak za slušalice. Za snimanje zvuka zadužena su 3 mikrofona koji zajedno ispunjavaju industrijski standard nazvan OZO koji se koristi za snimanje u 360°. Audio fokus mod omogućava da se tokom snimanja izoluju ambijentalni zvukovi i šumovi što kao rezultat daje snimak izuzetne čistoće.

Konekcije i prenos podataka

Uređaj ima LTE Cat. 9 sa maksimalnom brzinom 450Mbps download i 50Mbps upload. WiFi je 802.11 a/b/g/n/ac, dok je bluetooth verzije 5.0. Osim navedenog uređaj poseduje i GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC (sharing) ANT+.

Nokia 8 – koja će biti cena u Evropi?

Baterija

Baterija je u sklopu kućišta i nije je moguće izvaditi. Kapacitet baterije je 3090mAh. Kada se uzme u obzir da uređaj poseduje Snapdragon 835 čipset koji je poznat po štedljivosti energije, kao i dijagonala ekrana od 5,3 inča, predpostavljamo da će baterija ovog kapaciteta zadovoljiti i one malo zahtevnije korisnike.

Još je bitno napomenuti da uređaj poseduje IP54 sertifikat, što znači da uređaj nije vodootporan već da je otporan na prskanje vodom. Takođe, uređaj ima mogućnost korišćenja dve nano sim kartice ukoliko se ne koristi memorijska kartica. Pogledajte promotivni spot:

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Najprodavaniji su Samsung i Huawei, ali tu je i Xiaomi!
Sledeći članak
Instagram promenio komentare
test