ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Koja je idealna dimenzija displeja?

Poznati sajt gsmarena je napravio anketu koja je vezana za idealnu dijagonalu ekrana. Prošle godine je isti sajt sproveo anketu i rezultati su pokazali da je po mišljenu korisnika najbolja dijagonala displeja izmedju 5″ i 5,3″. Da li se mišljenje korisnika promenilo ove godine?

Prošle godine je povećanje dijagonale displeja nekako postao trend kod svih proizvođača. Na primer prvi iPhone je imao dijagonalu od 3,5″ dok je iPhone 6 Plus dostigao 5,5″. Taj trend se i dalje nastavlj, dijagonale se i dalje povećavaju dok se širine displeja ne menjaju. Ovo je postignuto povećavanjem dužine displeja.

Trend povećavanja dužine displeja je prvi put viđen kod LG G6 modela, a trend je ispratio i Samsung sa modelima S8 i S8+.

Prošlogodišnja anketa je pokazala da je četvrtina korisnika glasala za displeje dijagonale manje od 5″ a isto toliko glasova je dobio i displej dijagonale od 5,4″ do 5,7″. Ove godine displeji dijagonale ispod 5″ praktično da i nema u ponudi. Da li primat preuzimaju displeji koji su veći od 6″ koji prošle godine skoro da nisu ni postojali?

U anketiranju je učestvovalo preko 18000 korisnika, a rezulatati ankete su sledeći:

Najviše glasova dobio je displej dijagonale od 5,2″, 41% odnosno preko 7500 glasova. Drugo mesto zauzela je dijagonala od 5,5″ sa 28% glasova odnosno preko 5000 glasova. Treće mesto pripalo je dijagonali od 5,7″ (wider aspect ratio)  sa 16% glasova. Po 5% glasova dobile su dijagonale od 5,7″, 6″ i dijagonale preko 6″.

Kad pogledamo rezultate ankete nekako nam deluje da proizvođači ne prate baš mišljenja korisnika, svi proizvođači konstantno povećavaju dijagonale iako korisnici definitivno više vole displeje koji imaju dijagonale manje od 5,5″. Sa druge strane sve više ljudi prelazi na uređaje koji imaju veće displeje iako na tržištu i dalje postoje uređaji koji imaju dijagonale od 5,2″.

Najlomljiviji telefon do sada! (VIDEO)

Mobilnisvet.rs

 

Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Uporedni test brzine Galaxy S8+ i Xiaomi MI MIX (VIDEO)
Sledeći članak
Znanje i tehnologija ključ uspešnog poslovanja
test