ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Hakovan skener irisa oka na Galaxy S8 (VIDEO)

Foto: galaxys8info.com

Opšte je poznato da korišćenje bilo kog vida biometrijske zaštite, kao što su skener otiska prsta, ili prepoznavanje lica, je zapravo biranje između udobnosti ili prave zaštite. Postoji mnogo načina da se zaštita “zaobiđe”. Upravo ovo je dokazala grupa istraživača iz Chaos Computer Club, koji su pokazali kako može da se prevari skener irisa oka.

Proces možete pogledati u videu ispod, a ukratko rečeno proces je jako jednostavan i jeftin. Potreban vam je fotoaparat, laserski štampač i kontaktno sočivo. Digitalnim fotoaparatom napravite sliku vlasnika telefona, sa srednje udaljenosti. Bitno je da se na fotografiji vidi oko, kao i da  na fotoapratu bude uključen noćni mod kako bi fotoaparat koristio IR svetlo za fotografisanje. Nakon toga fotgrafija je odštampana na lasersom štampaču i preko fotografije je postavljeno kontaktno sočivo kako bi se dobila treća dimenzija. Ovakva fotografija sa sočivom je dovoljna da se prevari skener irisa oka na Galaxy S8 telefonu.

Drugim rečima, svako ko ima priliku da vam uslika lice, sa prednje strane, će moći da vam otključa telefon vrlo jednostavno. Iako Samsung tvrdi da je skener irisa vrlo pouzdana tehnologija koja nudi najviši nivo bezbednosti vaših podataka, nama deluje da stvari ne stoje baš tako.

Sa druge strane, ukoliko ste prosečan korisnik verovatno ste bezbedni, jer ipak ova metoda zahteva malo više vremena i truda kako bi se izvela. Jedno je sigurno, nova tehnologija kada se pojavi definitivno ima nekih propusta i sigurni smo da će za par godina skener irisa biti mnogo bezbedniji.

 

Pogledajte i uporedni test brzine Galaxy S8+ i Xiaomi MI MIX (VIDEO)

Izvor: Chaos Computer Club

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Instagram uveo dve nove opcije
Sledeći članak
LG najavljuje telefon za ekstremne uslove – LG X venture
test