ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Galaxy S9 će podržavati Quick Charge 4+?

Prošle nedelje je predstavljen Snapdragon 845 čipset koji će se sigurno naći u velikom broju flagship uređaja koji će se pojaviti naredne godine. Predpostavlja se da će među prvim uređajima koje će pokretati ovaj čipset biti Samsung Galaxy S9. Interesantan detalj kod predstavljanja Snapdragon 845 čipseta je unapređeno punjenje uređaja.

Samsung Galaxy S9 će imati skener otiska prsta u ekranu

Qualcomm je obezbedio Quick Charge 4+ standard za novi čipset tako da sada već možemo da predpostavimo kakvo punjenje će imati većina flagship uređaja. Dakle uređaji će morati da ispune tri uslova a uz uređaj će morati da se isporučuje odgovarajući punjač.

  1. Dual Charging: uređaji će morati da podržavaju dualno punjenje, opcija koja je već dostupna na nekim uređajima gde uređaj deli napon čime se smanjuje grejanje uređaja ali se smanjuje i vreme punjenja.
  2. Intelligent Thermal Balancing: nadogradnja za dualno punjenje, uređaj podeljen napon šalje putanjom koja je manje zagrejana kako bi se optimizovala isporuka napona.
  3. Advanced Safety Features: Opcija Quick Charge 4 već poseduje rigorozne bezbednosne protokole dok Quick Charge 4+ ide korak dalje. Uređaj prati simultano temperaturu kako kućišta tako i konektora. Ova nadogradnja sprečava pregrevanje uređaja i oštečenje USB C konektora.

Sve nadogradnje zajedno nam donose punjenje koje za 30% efikasnije. Povećavanje brzine punjenja je solidno unapređenje, međutim bitnije je da Quick Charge 4+ omogućava da se uređaji ne pregrevaju tokom punjenja što će značajno uticati na bezbednost.

Samsung Galaxy S9 će imati još bolji odnos ekrana i kućišta

Današnji uređaji  imaju vreme punjenja od 1,5 do 2 sata od 0% do pune baterije, sa ovim unapređenjem uređaji će se vrlo verovatmo puniti za svega sat vremena osim ako proizvođači ovo poboljšanje ne iskoriste za povećavanje kapaciteta baterija pa ćemo u tom slučaju uređaje i dalje puniti oko sat ipo vremena ali će se autonomija značajno povećati.

Trenutno vreme punjenja popularnih uređaja

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Huawei Enjoy 7S se pojavio par dana pre predstavljanja
Sledeći članak
Google Phone aplikacija dobija novu opciju – Video call
test