ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Dobit Telekoma 3,5 odsto neto dobiti cele privrede

Najprofitabilnije privredno društvo s ostvarenom neto dobiti od 16,3 milijardi dinara u 2015. bio je Telekom Srbija, rečeno je u utorak na predstavljanju liste najuspešnijih pojedinačnih privrednih društava u prošloj godini “Sto naj…” koja je izrađena u Agenciji za privredne registre.

Telekom Srbija je kako je naglašeno i na petom mestu liste društva sa najvećom poslovnom imovinom i ona je prošle godine iznosila 201,5 milijardi dinara. Istaknuto je i da Telekom nema istorijske gubitke i svu profitabilnost može da koristi za nove investicije i isplatu dividendi.

Na drugom mestu na listi najprofitabilnijih privrednih društava u 2015. je NIS Novi Sad.

Prvi na listi privrednih društava sa najvećim neto gubitkom u prošloj godini je bio Farmakom iz Šapca, od 58 milijardi dinara i on je drastično veći nego godinu dana ranije, a na drugom mestu je Železara Smederevo koja ima gubitak od 17,7 milijardi dinara i on je za 54,3 odsto veći nego 2014.

U grupi privrednih društava koja su iskazala najveće ukupne gubitke je i Srbijagas od 150 milijardi dinara i oni su nešto niži od prošlogodišnjih za 0,6 odsto, a učestvuju 4,3 odsto u ukupnim gubicima privrede.

MTS Operateri
Prethodni članak
Telenor je obogatio svoju ponudu novim HTC telefonom!
Sledeći članak
Budućnost Srbije su ova deca, bravo!
test