ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Android P protiv aplikacija koje u pozadini koriste mikrofon i kameru

Kada se instalira neka nova aplikacija, bilo na iOS ili na Android, dogodiće se da u nekom trenutku zatraži pristup kameri, fotografijama, mikrofonu, te dugim opcijama, a što mnogi korisnici odobre samo da bi mogli da koriste aplikaciju.

Android P – nove opcije koje nam uskoro stižu!

Međutim, neke aplikacije ovu akciju mogu da zloupotrebe, te da dobiju pristup opcijama koje im uopšte nisu neophodne da bi funkcionisale. Android P planira da tome stane na put, pa će Google obaveštavati korisnike o aplikacijama koje imaju pristup kameri i mikrofonu, te ih koriste u pozadini. Korisnici često zaborave na neke aplikacije kojima su odobrili ovakve akcije, pa je ova opcija više nego korisna.

Lenovo – novi model sa ekranom bez ivica!

Tako će korisnici u rekordnom roku moći da se obaveste koje to aplikacije funkcionišu u pozadini, te koriste kameru i mikrofon, te da odluče šta će preduzeti po tom pitanju. Apple je nešto slično implementirao u iOS 11, a funkcija upozorava korisnike na aplikacije koje prikupljaju informacije o njihovim lokacijama.

Mobilnisvet.rs / pcpress

Android Aplikacije Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Huawei dodao bitcoin novčanik na svoj App Store
Sledeći članak
Xiaomi je četvrti najveći proizvođač pametnih telefona