Shopping cart
0,00 RSD

Android korisnici lojalniji nego što se misli

Android korisnici su lojalniji svojim uređajima nego što se mislilio i teže se odlučuju da pređu na iOS operativni sistem. Agencija CIRP objavila je podatke do kojih je došla tokom istraživanja koje je sprovođeno u protekle četiri godine.

Huawei sprema virtuelnog asistenta

Iz grafikona koji prikazuje procente lojalnosti korisnika može se videti da Android OS beleži rast od marta 2014. godine i da je trenutno 91% korisnika lojalno Andorid operativnom sistemu. Plava linija prikazuje lojalnost iOS koriniska i grafik nam prikazuje da je Apple beležio pad sve do sredine 2015. godine kada je na tržište izbacio iPhone 6 model. Nakon početka prodaje iPhone 6 modela Apple je počeo da beleži rast. Trenutno Android vodi u odnosu na iOS koji ima rezultat od 86% lojalnosti.

Microsoft odlučio da podržava verzije Androida koje više ne dobijaju podršku od drugih – Skype je optimizovan za slabije Android uređaje

Od kako se Microsoft povukao sa tržišta korisnici imaju mogućnost da biraju samo između Androida i iOS-a. Zaključak je da se korisnici ne odlučuju tako lako da promene operativni sistem koji koriste. Dakle i Apple i Google se bore da privuku što veći broj novih korisnika, a korisnici kada se jednom naviknu na operativni sistem i aplikacije se uglavnom neće lako odlučiti da promene stranu.

Mobilnisvet.rs

Android Aplikacije iOS Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Huawei Mate 10 Lite stiže sa unapređenom verzijom softvera
Sledeći članak
Poznato je kada će biti predstavljen Honor 7C