ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

8 promena koje očekujemo kod iPhone 8

Svi ljubitelji pametnih telefona pogotovo oni koji vole kompaniju Apple su uzbuđeni zbog očekivanog modela koji bi trebalo da bude predstavljen u septembru. Deluje da je iPhone 8 privukao više pažnje od prethodnih nekoliko modela. Razlog tome je što će se ovogodišnji model znatno razlikovati od prethodna dva ukoliko je verovati informacijama koje su se pojavile do sada.

Definitivno nema sumnje da nam Apple priprema nešto specijalno za ovu godinu. Takođe od 2014. godine kada je Apple izbacio prvi uređaj sa metalnim kućištem nismo videli neke velike promene. Vervotano su upravo očekivane promene na ovogodišnjem modelu razlog tolike pažnje kako medija tako i korisnika.

Najbitnije promene kod novog iPhone 8

 1. Novi dizajn

  Ove godine se očekuju modeli iPhone 7s i iPhone 7s Plus, međutim na tim modelima se ne očekuju drastične promene u dizajnu. Kad je dizajn u pitanju najveće promene se očekuju na modelu iPhone 8. Ono što nas kod dizajna najviše interesuje je displej, odnosno odnos strana i ivica. Očekuje se da će ovim model Apple odgovoriti na dizajn koji su nam već predstavili LG modelom G6 kao i Samsung svojim modelima S8 i S8+. Navodno će upravo novi displej drastično promeniti način korišćenja iOS uređaja. Osim toga ovo će biti prvi uređaj kompanije Apple koji će biti proizvoeden u novoj eri uređaja sa ekranima bez ivica.

 2. Nevidljivi čitač otiska prsta

  Iako se o ovome dosta pisalo u poslednje vreme i dovodi se u pitanje da li će Apple uspeti da ugradi senzor za otisak prsta u okviru ekrena, mi se iskreno nadamo da će im to poći za rukom. Samsung nije uspeo u ovoj nameri međutim na tržištu se pojavio prvi uređaj manje poznatog proizvođača VIVO koji poseduje ovu opciju. Istina je da senzor ne funkcioniše baš perfektno, ali ukoliko se Apple odluči za ovu opciju sigurni smo da će njihov senzor raditi perfektno. Jedna od informacija koja se pojavila upravo za ovaj senzor je da on neće biti ubačen u okviru displeja ali ni na poleđini telefona već da će se nalaziti u okviru “Power” dugmeta koje se nalazi na bočnoj strani uređaja.

 3. Dualna kamera

  Naravno da znamo da iPhone 7 Plus već poseduje dualnu kameru, ali će iPhone 8 zapravo biti prvi iPhone normlanih dimenzija koji će posedavti dualnu kameru. Još uvek nije poznato koje će sve opcije imati nova kamera ali smo sigurni da Apple sprema iznenađenje i na ovom polju. iPhone već poseduje odličnu kameru, ali moguće je da će Apple na modelu iPhone 8 napredna podešavanja kamere kako bi se povećala realnost fotografija, ovo je nešto na čemu Apple radi već duže vreme.

  Sve vreme iPhone koristimo pogrešno!

 4. A11 čipset

  Sa svakim novim modelom, Apple predstavi i novi čipset. Čipset A10 koji se nalazi u modelu iPhone 7 i dalje je neprikosnoven po performansama, i kao što znate i dalje drži neke rekorde na BenchMark testovima iako je proizveden prošle godine. Upravo je čipset koji se nalazi u iPhone uređajima zaslužan za brz rad uređaja bez kočenja tako da jedva čekamo da vidimo prvi test i rezultate koje će napraviti novi A11 čipset.

 5. Bežično punjenje

  Bežično punjenje zapravo nije baš nova tehnologija, ali ako je verovati informacijama iPhone 8 će biti prvi iPhone koji će imati novu opciju. Dakle ovo nije nešto što nismo videli do sada mnogo puta, ali će Apple fanovi sigurno biti oduševljeni ovom opcijom. Nas osim toga zanima da vidimo kako će Apple dizajnirati stanicu za punjenje.

 6. Dizajn baterije

  Stručnjaci koji su upućeni u ovu tematiku tvrde da je moguće da će iPhone 8 imati ne tako uobičajen oblik baterije. Baterije u telfonima su uglavnom u obliku pravougaonika, međutim pojavila se informacija da će novi iPhone imati bateriju u obliku slova “L” što bi zapravao povećalo kapacitet baterije za 30%. Nažalost ovo ne znači da će se trajanje baterije produžiti za 30% u odnosu na prethodne modele jer veliki deo baterije će potrošiti novi AMOLED displej koji će uređaj posedovati. Ali navodi se da će trajanje baterija na iPhone 8 biti kao kod modela iPhone 7 Plus što generalno zvuči dobro.

 7. True Tone displej

  Na svojim iPad uređajima Apple poseduje zaista odličnu opciju nazvanu Tru Tone Display. Ova opcija zapravo omogućava uređaju da prilagođava tonove boja u zavisnosti od ambijenta u kome se uređaj koristi. Dosta se govorilo da će se ova opcija pojaviti na iPhone 7 modelu, međutim to se nije desilo, ali se zato opcija očekuje upravo na ovogodišnjem modelu.

 8. Dodatne opcije

  Sve što je navedeno zvuči zaista sjajno, međutim sigurni smo da Apple ima još dosta iznenađenja i novih opcija za koje nismo čuli do sada. Sigurni smo da je Apple za iPhone 8 pripremio i par pormena na interfejsu kako bi napravio razliku između prošlogodišnjeg modela i iPhone 8.

  Da li će iPhone 9 biti najbolji Samsungov telefon?

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Xiaomi prikazao reklamni spot za Mi 5X
Sledeći članak
LG je predstavio Q8 telefon sa dve kamere na poleđini
test