Zašto treba kupiti baš HTC One M9?

One M9 model koji je dizajnirala i plasirala na tržište tajvanska kompanije HTC u trenutku pojavljivanja izaziva burne reakcije i od samog početka počinju da ga upoređuju sa drugim premuim telefonima. One M9 je upoređivan sa nekim od modela konkurencije iz južnokorejske kompanije pa se i kompletno prihvatanje ovog modela u početku svodilo na upoređivanje HTC-a sa Samsungom.

Nećemo se baviti upoređivanjem ove 2 kompanije već isticanjem kvalitetnih mogućnosti i opcija koje biste dobili ukoliko se odlučite za kupovinu HTC One M9 modela.

Kućište kod ovog modela je u potpunosti izrađeno od metala i bez obzira na to telefon je težak svega 157 grama. I na njegovim precizno izbrušenim metalnim ivicama imamo još i lepo uklopljenu kameru, stereo zvučnike, slot za SIM karticu, dugmiće za zvuk, 3.5 mm konektor kao i micro USB ulaz za punjenje baterije.

Operativni sistem

Telefona je prilikom prvog predstavljanja pokretao Android 5.0 Lollipop operativni sistem zajedno sa HTC Sense 7 korisničkim interfejsom. Kako se svakodnevno radi na unapređivanju operativnog sistema, tako je danas HTC prilagođen i na ovom modelu je dostupan i najnoviji Android 7.0 Nougat.

Procesor i memorija

HTC One M9 je pored brzog operativnog sistema unapredio i procesor ( 1.5GHz quad-core (Cortex-A53) i Quad 2 GHz (Cortex-A57)) koji u sebi sadrži čak 8 jezgra koji će vam u kombinaciji sa RAM memorijom od 3 GB omogućiti da na ovom telefonu radite i najzahtevnije radnje. Recimo, u pozadini možete koristiti i do 10 aplikacija i uz to još i surfovati internetom, slušati muziku ili igrati igrice.

Ako ste jedan od onih koji dok čekaju u redu igraju igrice, znajte da na One M9 modelu možete igrati i najzahtevnije igrice za mobilne telefone pošto je za grafiku odabran čip  Adreno 530, čip poslednje generacije koji ima vrhunske performanse.

Displej

U skladu sa igranjem igrica, treba spomenuti i rezoluciju ekrana i gustinu piksela. Rezolucija je na visokom nivou kao i oštrina na modelu od 5” koja je sjajno uklopljena sa Full HD rezolucijom. Panel ekrana je prekriven Corning Gorilla Glass 4 tehnologijom te je preglednost na jako osvetljenim mestima veoma dobra, a grebanje ekrana je malo verovatno.

Kamera

HTC One M9 donosi drastičnu promenu kada je kamera u pitanju. Od senzora koji je imao 4 MP napravili su skok do čak 20 MP na zadnjoj kameri. Pored ovoga, ima i solidan otvor blende te se One M9 može pohvaliti velikim opsegom zbog kojeg dobijate kvalitetne fotografije jer što je veći otvor blende veća je i količina svetlosti koja prolazi kroz objektiv.

Fotografije su, uz korišćenje blica, odlične čak i ukoliko su fotografisane u mračnijim uslovima. Full HD video snimak uz mogućnost snimanja u 4K rezoluciji neće izneveriti one koji su ljubitelji oštrine i jarkih boja.

One M9 ima Dual tone LED blic koji se sastoji od 2 sijalice jedne “toplog” a druge “hladnog” osvetljenja. Kada fotografišete pokreću se obe sijalice u isto vreme što za rezultat ima prirodniji izgled vaših fotografija.

Prednja kamera iznosi 4 MP i takođe sadrži veći otvor blende i 1080p kvalitet fotografije ali i HDR tehniku koja omogućava prikaz većeg opsega svetla. UltraPixel tehnologija se pobrinula za sve one fotografije ili selfije fotografisane prednjom kamerom koje nastaju u okruženju sa slabijim osvetljenjem.

Jedna od novosti uneta u softver HTC One M9 jeste Eye experience softver koji će omogućiti superiornije praćenje lica (kamera sada može da prati i do 4 lica istovremeno), mogućnost fotografisanja prednjom i zadnjom kamerom istovremeno, ali i fotografisanje selfija koristeći glas.

Baterija

Da bi sve do sada navedeno funkcionisalo što duže, zadužena je baterija jačine 2840 mAh koja i pri zahtevnijem korišćenju može izdržati oko 2 dana. Kako Android operativni sistem ima opciju “Power safer”, opcija će se automatski uključiti kada baterija padne ispod 20%. Ako vam to nije dovoljno, možete se odlučiti za još jednu, ekstremniju varijantu, “Extra energy saver” i u tom slučaju možete koristiti samo osnovne funkcije.

Ali opet ako vam se skroz isprazni baterija a poneli ste punjač i u blizini pronašli utičnicu, baterija će biti puna 100% za malo više od sat vremena.

Još nešto što postoji na HTC One M9 modelu jesu “BoomSound stereo” zvučnici koji su smešteni oko ekrana. Ovaj model u sebi ima ugrađenu i BoomSound tehnologiju koja omogućava i kristalno čist zvuk iz zvučnika.

Interna memorija One M9 iznosi 32 GB sa mogućnošću nadogradnje preko microSD kartice do čak 256 GB. Uz to, dobijate i dodatnih 100 GB na Google Drive koje možete koristiti besplatno do 2 godine.

Mobilnisvet.rs

stevan

Najnoviji artikli

Zaštitna stakla za mobilne telefone: Ključ za očuvanje Vašeg uređaja

Image by macrovector on Freepik Koliko često koristite svoj mobilni telefon tokom dana? Pretpostavljam, mnogo…

10 meseci pre

Zašto su futrole za mobilni telefon neophodan dodatak za Vaš uređaj?

Image by rawpixel.com on Freepik Danas, mobilni telefon je mnogo više od pukog uređaja za…

10 meseci pre

Samsung Galaxy S20 Ultra G988B 5G specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Dijagonala monitora: 17,5 cm (6.9"), Rezolucije ekrana: 3200…

4 godine pre

Samsung Galaxy S20 plus 5G G986B specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20 plus 5G. Dijagonala monitora: 17 cm (6.7"), Rezolucije ekrana: 3200…

4 godine pre

Samsung Galaxy G980F S20 specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20. Dijagonala monitora: 15,8 cm (6.2"), Rezolucije ekrana: 3200 x 1440…

4 godine pre

Samsung Galaxy S10 Lite SM-G770F specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S10 Lite SM-G770F. Dijagonala monitora: 17 cm (6.7"), Rezolucije ekrana: 2400…

4 godine pre