Koje su prednosti Alcatel One Touch Idol 2 telefona?

Dobar deo korisnika prilikom kupovine mobilnog telefona obraća pažnju na cenu. Tako je kineska kompanija Alcatel, na osnovu ovog kriterijuma, proizvela One Touch Idol 2 – pametan telefon koji je dostupan po pristupačnoj ceni. Ali to nije sve.

Alcatel One Touch Idol 2 dolazi u 2 verzije – običnoj gde je ekran veličine 5“ i Idol 2 Mini verzija gde je ekran veličine 4.5“. Takođe, i jedan i drugi model Idol 2 podržava i Dual SIM što će mnogima koji koriste 2 kartice biti itekako korisna prednost.

I Idol 2 i Idol 2 Mini sadrže Cortex A7 procesore različitih proizvođača ali oba sa po 4 jezgra koja su dovoljno brza za pokretanje aplikacija. Oba modela imaju radnu memoriju od 1 GB dok je prostor za skladište kod Idol 2 modela 16 GB a kod Mini verzije duplo manji i iznosi 8 GB. Ukoliko korisniku to nije dovoljno prostora, memorija se može proširiti putem microSD kartice do 32 GB.

Kada je u pitanju kamera, oba telefona imaju identičnu rezoluciju na zadnjoj kameri koja iznosi 8 MP i oba modela imaju LED blic. Kada je prednja kamera u pitanju, Idol 2 ima kameru od 2 MP dok je na Idol 2 mini kamera VGA formata.

Kako Idol 2 ima veći ekran tako je i baterija jača od one na Idol 2 Mini modelu za 300 mAh i iznosi 2000 mAh, dok kod Mini verzije iznosi 1700 mAh. Tako ćete ako se odlučite za Idol 2 imati bateriju koja će vam trajati oko 10 sati aktivnog razgovora dok ste na 3G mreži. Kod Idol 2 Mini baterija će trajati oko 5 sati aktivnog razgovora dok je takođe na 3G mreži. Trajanje baterije u stanju mirovanja je od 6 do 10 dana. Baterija se ne može izvaditi ni na jednom modelu.

Idol 2 je dobio izgled brušenog aluminijuma sa plastikom sa strane a Idol 2 Mini zapravo ima pravi aluminijum na većem delu sa zadnje strane i na bokovima. Zvučnici su na donjoj strani telefona odnosno na zadnjoj strani u zavisnosti od modela. Zvučnici donose jasan i glasan zvuk na oba modela.

Kada su prvi put predstavljeni i jedan i drugi model Idol 2 u sebi su imali stariju verziju Android operativnog sistema 4.2.2 Jelly Bean u Idol 2 modelu i kod Mini modela nešto noviju verziju istog operativnog sistema 4.3. Postojala je i mogućnost nadogradnje operativnog sistema kod oba modela na Anndroid 4.4 KitKat. Alcatel je unapredio panel za obaveštenja ali i dodao neke aplikacije kao što su SwiftKey tastatura, AdobeReader, Office Suite kao i CloudBackup.

Korisnici Alcatel One Touch Idol 2 modela kažu da je za korišćenje nešto bolja Idol 2 Mini verzija zbog manjeg ekrana pa GA možete koristiti samo jednOM rukOM.

Oba telefona su lepo dizajnirana i kvalitetno izrađena i svakako jako povoljna.

Prilikom kupovine telefona bilo Idol 2 bilo Idol 2 Mini dobijate standardan paket u kom se nalaze punjač, microUSB kabl kao i in-ear slušalice. Boje u kojima su dostupni Idol 2 i Idol 2 Mini su bela, siva, boja čokolade ali i jarko ljubičasta.

Mobilnisvet.rs

stevan

Najnoviji artikli

Zaštitna stakla za mobilne telefone: Ključ za očuvanje Vašeg uređaja

Image by macrovector on Freepik Koliko često koristite svoj mobilni telefon tokom dana? Pretpostavljam, mnogo…

10 meseci pre

Zašto su futrole za mobilni telefon neophodan dodatak za Vaš uređaj?

Image by rawpixel.com on Freepik Danas, mobilni telefon je mnogo više od pukog uređaja za…

10 meseci pre

Samsung Galaxy S20 Ultra G988B 5G specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Dijagonala monitora: 17,5 cm (6.9"), Rezolucije ekrana: 3200…

4 godine pre

Samsung Galaxy S20 plus 5G G986B specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20 plus 5G. Dijagonala monitora: 17 cm (6.7"), Rezolucije ekrana: 3200…

4 godine pre

Samsung Galaxy G980F S20 specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20. Dijagonala monitora: 15,8 cm (6.2"), Rezolucije ekrana: 3200 x 1440…

4 godine pre

Samsung Galaxy S10 Lite SM-G770F specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S10 Lite SM-G770F. Dijagonala monitora: 17 cm (6.7"), Rezolucije ekrana: 2400…

4 godine pre