Nokia 8 i Nokia 9 – Šta možemo da očekujemo?

Definitivno najviše pažnje u ovoj godini je usmereno na Nokia brend koji se vraća u trku sa ostalim proizvođačima. Prikazano je nekoliko modela koji su privukli pažnju, ali ono što nas sve najviše intresuje a vezano je za Nokia je flagship uređaj koji se očekuje na tržištu.

Dosta informacija se pojavilo do sada i trentno je dosta toga nepoznato. Govorilo se o novim modelim, o karakteristikama flagship uređaja koji očekujemo da na kraju ni mi sami nismo sigurni šta je zapravo istina. Još nije prikazan flagship uređaj za koji se očekuje da će nositi naziv Nokia 9 a već su se pojavile nove informacije o modelima koji su u pripremi – Nokia 2 i Nokia 7.

Kada se uzmu u obzir sve informacije koje su se pojavile do sada, nekoliko teorija je moguće.

1. I Nokia 8 i Nokia 9 će imati dualne kamere

Skoro su se pojavile skice koje navodno prikazuju Nokia 8 i Nokia 9 model. Ukoliko je verovati skicama, oba modela će posedovati dualne kamere.

Osnovna razlika izmedju ova dva modela je u displejima uređaja. Nokia 8 će imati displej sa malo većim ivicama i sa fizičkim home tasterom što se poklapa sa dizajnom koji je skoro prikazao Evan Blass o čemu smo pisali na linku

Da li je ovo nova Nokia 8 i kada se očekuje u prodaji? (FOTO)

Dok će model Nokia 9 imati dizajn sličan Galaxy S8 i LG G6, odnosno displej sa mnogo tanjim ivicama bez fiziučkog home tastera.

Osim dizajna navode se razlike u karakteristikama uređaja. Nokia 8 bi trebalo da ima Snapdragon 660 SoC i 4GB RAM memroije, dok bi Nokia 9 uređaj trebalo da pokreće Snapdragon 835 u kombinaciji sa 6 i 8 GB RAM memorije.

2. Nokia 8 i Nokia 9 su isti uređaji

Neki od izvora tvrde da zapravo Nokia 9 uopšte ne postojia da će očekvani flagship uređaj zapravo biti Nokia 8. Ovu tvrdnju potkrepljuje informacija da je HMD Global zatražio od FCC da se izmeni kodni naziv modela iz TA-1004 u TA-1012. Moguće je da je Nokia jednostavno odlučila da promeni naziv modela iz Nokia 9 u Nokia 8 i da su slike uređaja koje smo skoro imali prilike da vidimo zapravo slike očekivanog flagship modela.

Ukoliko je ovo zaista tačno, onda su nacrti koji su prikazani zapravo nacrti dva prototipa i da se Nokia opredelila za jedan od njih.

Ukoliko je Nokia 8 zaista jedini flagship koji Nokia sprema, onda će uređaj sigurno posedovati Snapdragon 835 čipset u kombinaciji sa 4GB i 6GB RAM memorije u zavisnosti od tržišta. Displej bi trebalo da bude Quad HD sa dijagonalom 5,3 inča i rezolucijom od 1440 x 2560. Takođe skoro se pojavila informacija da se Nokia 8 može oečkivati 31. jula pa ako je to zaista tačno ne ostaje nam još mnogo da čekamo kako bi smo saznali tačne karakteristike uređaja.

3. Teorija da ni jedna od prethodnih teorija nije tačna

Naravno postoji mogućnost da ni jedna od prve dve teorije nije tačna. Ukoliko se ispostavi da je tako, onda će Nokia 8 imati klasičnu kameru, pokretaće je Snapdragon 660 i pripadaće srednjoj kategoriji uređaja. A Nokia 9 će biti flagship sa dualnom kamerom koji toliko dugo čekamo.

Jedno je sigurno, Nokia je uspela da privuče pažnju svih nas. I od kako je pažnja usmerena na nju nekako svi ostali proizvođači ostaju pomalo u senci. Da li ovo Nokia radi namerno, ili su se korisnici uželeli svog omiljenog brenda nije nam potpuno jasno. Jedino što nam ostaje je da čekamo i da vidimo šta nam je to Nokia spremila za ovu godinu.

Mobilnisvet.rs

 

stevan

Najnoviji artikli

Zaštitna stakla za mobilne telefone: Ključ za očuvanje Vašeg uređaja

Image by macrovector on Freepik Koliko često koristite svoj mobilni telefon tokom dana? Pretpostavljam, mnogo…

10 meseci pre

Zašto su futrole za mobilni telefon neophodan dodatak za Vaš uređaj?

Image by rawpixel.com on Freepik Danas, mobilni telefon je mnogo više od pukog uređaja za…

10 meseci pre

Samsung Galaxy S20 Ultra G988B 5G specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Dijagonala monitora: 17,5 cm (6.9"), Rezolucije ekrana: 3200…

4 godine pre

Samsung Galaxy S20 plus 5G G986B specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20 plus 5G. Dijagonala monitora: 17 cm (6.7"), Rezolucije ekrana: 3200…

4 godine pre

Samsung Galaxy G980F S20 specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S20. Dijagonala monitora: 15,8 cm (6.2"), Rezolucije ekrana: 3200 x 1440…

4 godine pre

Samsung Galaxy S10 Lite SM-G770F specifikacije

Opis modela: Samsung Galaxy S10 Lite SM-G770F. Dijagonala monitora: 17 cm (6.7"), Rezolucije ekrana: 2400…

4 godine pre