ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Zašto je Samsung Galaxy S7 bolji od drugih telefona?

Nema potrebe da previše ističemo koji telefon je najbolji koji nije i zašto je tako. Znamo da je danas tržište puno pametnih premium telefona, ali u zavisnosti od toga šta vama kao korisniku najviše odgovara za to ćete se i odlučiti. Kada je Samsung izbacio na tržište Galaxy S7 model nismo znali da li je i u kojoj meri bolji od drugih ali smo znali da Samsung ovim modelom donosi osveženje u vidu poboljšanog dizajna, boljih performansi i unapređene kamere.

Samsung S7 specifikacija

Samsung Galaxy S7 je dostojan naslednik Galaxy S6 serije i kao i svoj prethodnik dolazi u običnoj (ekran veličine 5.1“) ali i Edge varijanti (zakrivljen ekran, veličine 5.5“). Samim izgledom S7 podseća na prethodnika jer zadržava izgled kućišta i stakla ali ima poboljšano dugme za početni ekran kao i manje izbačenu kameru. Oba modela su dostupna u osnovim bojama crnoj i zlatnoj ali i u beloj, roze ili srebrnoj u zavisnosti od tržišta. Kompanija Samsung je čak za Letnje olimpijske igre 2016. izbacila posebnu seriju S7 Edge modela koja je i hardverski i softverski podsećala na boje krugova koje vidimo u znaku Olimpijskih igara.

Ono što je posebno interesantno kod S7 i S7 Edge modela jeste da su osmišljeni i dizajnirani tako da budu otporni na vodu ali i na prašinu.

Svaki otvor za koji voda i prašina predstavljaju opasnost su fabrički zatvoreni i nema potrebe za dodatnom zaštitom. Oni koji koriste S7 kažu da ukoliko vam smetaju otisci prstiju (koji na žalost ostaju na ekranu) bez problema možete da operete telefon (naravno, nije preporučljivo).

Displej

Kao što smo već naveli, S7 model dolazi u 2 veličine ekrana s tim da je Edge model, pored toga što je veći, još i dodatno zakrivljen duž bočnih ivica uređaja. Oba ekrana imaju Dual HD super AMOLED ekran. Prikaz na ekranima je oštar, izraženog kontrasta i živopisnih boja i bez problema možete čitati poruke dok ste izloženi sunčevoj svetlosti. Kod Edge modela svoja obaveštenja možete vidieti i na zakrivljenom delu ekrana.

Posle rata Apple-a i Samsunga usledilo primirje: Najveći rival će praviti najbitniji deo novog iPhone-a

Baterija

Oba modela imaju veće kapacitete baterija u odnosu na prethodni model i iznose kod S7 modela 3.000 mAh i kod S7 Edge modela 3.600 mAh i podržavaju brzo bežično punjenje koje je, po navodima proizvođača, brže nego kod nekih modela putem kabla. Baterije na oba modela trajaće vam oko dan, dan i po u zavisnosti od korišćenja ali kako oba modela podržavaju brzo punjenje, baterija će vam biti puna 100% za sat i po vremena. Jedina mana, ako možemo tako reći, jeste što baterija ne može da se izvadi.

Kamera

Glavna kamera koja se nalazi sa zadnje strane telefona iznosi 12 MP, što je malo manje nego kod prethodnika, ali je senzor veći i ima ugrađenu Dual Pixel tehnologiju. To znači da svi pikseli na senzoru slike imaju dve foto diode umesto jedne, što zajedno sa funkcijom koja omogućava izuzetno brz i nečujan autofokus, daje mnogo veći kvalitet fotografija. Veći otvor blende na ovom modelu znači i više svetlosti odnosno bolje fotografije snimljene u lošijim svetlosnim uslovima. Sekundarna, prednja kamera iznosi 5 MP sa opcijama Dual video call i Auto HDR.

Za sve one koji vole da slušaju muziku dok hodaju do posla ili dok trče, S7 i S7 Edge imaju vrhunski kvalitet zvuka. Zvuk je dovoljno glasan, pun izbalansiranih tonova a kome ne odgovaraju standardna podešavanja uvek može promeniti po svom nahođenju. Kvalitet slušalica koje dobijate u standardnom paketu je odličan i uz slušalice dobijate i tri veličine navlaka za uši, „konzolu“ s komandama ali i kabl koji se teško mrsi. Takođe, slušalice vam koriste i kao antena za FM radio.

Procesor i memorija

Galaxy S7 uređaji opremljeni su jednim od boljih višejezgarnih procesora Exynos 8890 kao i radnom memorijom od 4 GB. Ne morate brinuti oko toplote koji prozvodi procesor s obzirom da Samsung ugrađuje u svoje telefone posebno prilagođen sistem hlađenja. S7 uključuje 32 ili 64 GB memorije za čuvanje vaših podataka ali kako sadrži i microSD port, tako postoji i mogućnost proširenja memorije do čak 200 GB.

Operativni sisitem i aplikacije

Galaxy S7 modeli isporučuju se sa Android Marshmallow operativnim sistemom kao i sa posebno zaštićenim TouchWiz softverskim paketom. Novi TouchWiz omogućava korisnicima da onemoguće rad aplikacijama u bilo kom trenutku. Poboljšana Always On funckija prikazuje sat, kalendar i obaveštenja na ekranu čak i kada je telefon u stanju pripravnosti. Novi softverski dodatak omogućuje i to da se telefon sam isključi ukoliko senzor detektuje da se nalazi u nekom zatvorenom prostoru kao što je recimo džep. Samsung tvrdi da ova opcija doprinosi dužini trajanja baterije a i ne postoji opasnost da nekoga recimo slučajno nazovete dok vam je telefon u džepu.
Samsung Galaxy S7 dobija dobre kritike posebno na vraćanje microSD slota ali i na otpornost na vodu i prašinu iako se na prvi pogled mislio da je telefon isti kao S6. Procesor je daleko brži nego kod prethodnika iako nije previše naklonjena grafici prilikom igranja igrica.
Kutija u kojoj dolaze telefoni sadrži pored telefona i brzi punjač, slušalice, iglicu za vadjenje vratanaca microSD i SIM kartice kao i uobičajena uputstva i garancija.

Proizvođači Recenzije Samsung Vesti
Prethodni članak
Šta nam još dolazi iz kompanije LG, šta nam donosi LG K8?
Sledeći članak
Na šta se odnosi SE kod telefona iPhone SE?
test