ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Zašto da se odlučite za iPhone 6?

Zašto da se odlučite za iPhone 6?

Vrlo dobro smo upoznati sa kompanijom Apple kao i čime sve se ova kompanija bavi. Već smo navikli da nas, u proseku, na svake 2 godine iznenade novim modelom telefona koji je bar u nekom aspektu bolji od svog prethodnika.

Novi model je doneo i nove promene kao što su veći ekran, brži procesor, bolja kamera i unapređene konekcije. Kada je u septembru 2014. prvi put predstavljen novi iPhone 6 odmah se videlo da je dostojan naslednik svog prethodnika iPhone 5 što dokazuje činjenica da je u prva 3 dana nakon puštanja u prodaju ovaj telefon prodat u čak 10 miliona primeraka.

Kod iPhone 6 srećemo znatno poboljšan displej u odnosu na svoje prethodnike.

iPhone 6 ekran je veličine 4,7“ i ima displej koji je dizajniran i konstruisan tako da se svaki piksel vidi bez obzira na ugao gledanja. Na ovaj način poboljšan je ugao gledanja ali i način korišćenja telefona na dnevnoj svetlosti.

Prednji deo telefona je obložen staklom koje je zakrivljeno po ivicama ekrana a zadnji deo je od aluminijuma sa 2 plastične trake koje predstavljaju antenu. iPhone 6 dolazi u zlatnoj, srebrnoj i sivoj varijanti. Pored zakrivljenosti ekrana, iPhone 6 je najtanji do sada telefon predstavljen od strane kompanije Apple.

Zbog svoje veličine iPhone 6 je prilagođen korisnicima tako što je dugme za uključivanje telefona pomereno sa strane za razliku od prethodnika koji su imali dugme za uključivanje na vrhu telefona. Ovime se pojednostavilo korišćenje telefona i svakako se prilagođava ruci korisnika.

Na ovom modelu su poboljšani čipovi koji uključuju barometar za merenje promena u visini, poboljšan je čip za performance procesora ali i za manje zagrevanje telefona. Proširene su Wi-Fi performasne koje pružaju i do 3 puta brže povezivanje u odnosu na ranije modele. Ovaj model ima i pouzdan platni sistem koji omogućava korisnicima da sačuvaju svoje kreditne kartice.

Zadnja kamera kod iPhone 6 iznosi 8MP ali uključuje novi senzor koji ima sposobnost da snima video kvaliteta od 1080p a ova kamera takođe može snimati i usporeni snimak. Prednja kamera poseduje novi senzor koji podržava HDR režim (High Dynamic Range – slika sa proširenim opsegom tonova).

iPhone 6 u sebi sadrži iOS 8 operativni sistem. Ovaj sistem donosi poboljšanje u vidu boljeg rada sa aplikacijama zbog većeg ekrana jer sada na jedan ekran može stati znatno više informacija. Kako bi se povećala funkcionalnost ovog telefona koji ima veći ekran, Apple je na iPhone 6 telefonu primenio novi sistem upravljanja. Uveli su opciju duplog brzog pritiska na početno dugme koje vas na taj način vodi na sam vrh ekrana, polovinu ili kraj stranice u zavisnoti od trenutne pozicije.

Od samog svog pojavljivanja, ovaj telefon je dobijao samo pozitivne kritike od strane korisnika. Za iPhone 6 se govorilo da je to najbolji pametni telefon koji se može kupiti.

Hvalio se dizajn u odnosu na ostale modela kao i povećanje trajanja baterije u odnosu na iPhone 5. Lošije kritike su se odnosile uglavnom na trake u kojima se nalaze antene a koje su izrađene od plastike i kako se nalaze na poleđini telefona smatra se da tako narušavaju estetiku telefona. Ali i to je nadoknađeno pohvalama za kvalitetnu i dobru kameru.

Ko je osmislio i dizajnirao iPhone 5?

Neki su komentarisali displej za koji se govorili da je identičan kao i kod nekih drugih modela a razlika u ceni je znatno veća. Kompanija Apple je iznela podatke o gustini piksela koji poseduje iPhone 6 koja je znatno veća i kvalitetnija od ostalih konkurentskih firmi i njihovih modela.

Navodi se još i problem savijanja kućišta pod pritiskom čak i kada se nalazi u džepu korisnika. Međutim, ne treba brinuti oko toga. Kompanija Apple uverava da je telefon pouzdan u svakodnevnoj upotrebi jer je telefon prošao sve potrebne testove izdržljivosti pre puštanja na tržište.

Korisnici telefona iPhone koji su sa nestrpljenjem čekali pojavljivanje iPhone 6 modela kažu da je Apple ovim modelom mnoge stvari pogodio. Telefon je izuzetno brz, veličina ekrana kod ovog modela je u velikoj prednosti u odnosu na prethodne modele kao i kada su u pitanju dizajn i kamera. Aplikacije sada rade u potpuno novom okruženju i Apple svakodnevno radi na tome da starije aplikacije doradi da bi ih prilagodio novinama.

Dupli dodir na početno dugme omogućava da vam ceo ekran bude dostupan ukoliko niste u mogućnosti da palcem doprete do nekog dela vašeg ekrana. Iako je telefon veći od svojih prethodnika, korisnici kažu da ćete se vrlo lako navići na to.

Iako se broj megapiksela nije povećao, ova kamera je bolja od one kod svog prethodnika. Senzor od 8MP pravi impresivne fotografije i još bolje i oštrije video zapise, a ukoliko se odlučite i za neka softverska poboljšanja, možete svojim fotografijama ostaviti i mnoge profesionalne fotografe bez reči.

Koje su karakteristike iPhone 5s?

U Srbiji ovaj telefon je podržan od strane sve 3 mobilne mreže dostupne kod nas. Prilikom kupovine telefona iPhone 6 dobićete Apple EarPods slušalice sa kontrolama i mikrofonom, kabl sa Lightning na USB priključcima kao i strujni adapter sa USB priključkom koji spadaju u standardan prodajni paket ovog telefona. Pored paketa koji koristite, ne zaboravite da taj paket obavezno treba da uključuje veliki broj MB ili GB interneta.

Mobilnisvet.rs

Ponuda u našem online shopu-u

Apple Recenzije
Prethodni članak
Šta je sve novo kada je iPhone 7 u pitanju?
Sledeći članak
DVA TRIKA KAKO DA UŠTEDITE NA ROMINGU: Pozive ćete platiti čak 4 puta jeftinije, a poruke su skoro besplatne (VIDEO)
test