ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

WikiLeaks objavio dokumente o alatima koje CIA korsti za hakovanje iPhone i MacBook uređaja

Kada je Edward Snowden ranije pričao kako NSA upada u personalne računare kako bi iz njih uzimala podatke svi su govorili da je to samo još jedan naslov u novinama. Ranije ovog meseca dobro poznati sajt WikLeaks je objavio dokumenta koja otkrivaju način na koji CIA ima mogućnost da hakuje smartphone, računar ili čak Samsung Smart TV. WikiLeaks je sada objavio drugi deo dokumenata nazvan “tamna materija” koji tvrde da je CIA u vlasništvu malware-a sa kojim vrlo lako može da pristupi iPhone telefon ili MacBook računaru.

“Tamna materija” su dokumenti koji navode koje je to alate cia koristila za špijuniranje.

Sonic Screwdriver je naziv alatke koju CIA koristi kako nbi pristupila MacBook računarima preko Thunderbolt-to-Ethernet adaptera. Adapter će zaraziti svaki računar na koji bude priključen, a jako je interesantno da je dovoljno samo da priključite adapter i algoritam kasnije sve radi sam. Softver će otići do samog jezgra sistema i tu će se smestiti, čineći tako ovaj virus jako nezgodnim za pronalaženje i brisanje.

Još neki od alata koje otkriva “tamna materija” su Triton i Der Starke. Ove alata CIA koristi za daljinski pristup podacima na računarima. Uz pomoć ovih alata CIA ima praktično pristup računarima na kojima je instaliran ovaj softver bio gde da se računari nalaze. Alati praktično daju mogućnost da CIA slobodno pristupa svim podacima na ralunaru. Kada se jednom instaliraju ovi alati se jako teško brišu, čak se tvrdi da ostaju na računaru i posle reinstalacije MacOs.

Šta sve znamo Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8+

Sve ove alatke su prilično stare i više se navodno ne koriste. Ono što nas zanima je da li je CIA updejtovala svoje alate kako bi mogli nesmetano da rade sa novijim operativnim sistemima.

Mobilnisvet.rs

Apple iOS Vesti
Prethodni članak
Poslednji obračun sa eksplozivnim telefonom
Sledeći članak
Pojavio se dizajn Nokia flagship uređaja
test