ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Vivo sa modelom Apex održao lekciju vodećim proizvođačima

Foto: CNet

Na sajmu u Barseloni svoje modele izložila je većina vodećih proizvođača. Samsung je predstavio svoje nove flagship uređaja Galaxy S9 i Galaxy S9+, Nokia je predstavila modele Nokia 7 Plus, Nokia 8 Scirocco kao i Nokia 8110. O većini predstvaljenih modela smo pisali i tekstove možete naći na linkovima:

Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+ specifikacije, dizajn, cena i utisci

Nokia 7 Plus i Nokia 8 Sirocco predstavljeni u Barseloni

MWC 2018: Vratio se legendarni Nokia 8110 telefon

LG V30S ThinQ predstavljen u Barseloni – prvi LG sa veštačkom inteligencijom

Međutim većina modela o kojima se dosta pisalo su zapravo samo nadogradnje postojećih modela. Samsung Galaxy S9 nam ne donosi mnogo inovacija, osim pojačanog čipseta i memorije na prvi pogled uređaj izgleda skoro identično kao Galaxy S8 model od prošle godine. Nokia kao i LG su takođe predstavili modele koji su samo hardverski nadograđeni sa malim izmenama. Za razliku od ostalih Vivo je pokazao u kom smeru planira da se kreće sa novim modelima i predstavio koncept Vivo Apex sa nekoliko zanimljivih inovacija.

Na sajmu u Barseloni je prvi put mogao da se vidi skener otiska prsta u okviru ekrana ali još nekoliko zanimljivih rešenja.

Prednja kamera koja je smeštena u kućište uređaja

Foto: CNet

Na prvi pogled deluje kao malo zastareo dizajn, naročito u današnje vreme kada su senzori koje koriste kamere prilično malih dimenzija. Međutim razlog za kameru koja se sama izvlači nakon pokretanja aplikacije je okvir oko displeja. Vivo Apex ima toliko tanku ivicu oko displeja da nije bilo prostora za smeštanje prednje kamere. Gornja i bočne ivice su širine 1,3mm dok je donja ivica širine 4,3mm. Možda je Vivo mogao da iskoristi rešenje koje je primenio Xiaomi sa smeštanjem kamere u donju ivicu. Očigledno da Vivo nije želeo da preuzme dizajn koji imaju Esential, Apple ili Xiaomi pa je rešenje našao u kameri koja se pojavljuje po potrebi. Prednjoj kameri je potrebno ispod sekunde, tačnije 0,8 sekundi, da postane dostupna za korišćenje. Prednja kamera je 8MP dok na zadnjoj strani Vivo Apex poseduje dualnu kameru.

Vibriranje za proizvodnju zvuka

Vivo je u koncept Apex ugradio ekran OLED koji vibrira kako bi proizvodio zvuk tokom reprodukcije videa, igranja video igara ili za notifikacije. Vivo je ovu opciju nazvao SoundCasting i navodno uređaj proizvodi vrlo jak i kvalitetan zvuk.

Skener otiska u okviru ekrana

Foto: CNet

Opcija o kojoj se dota pisalo prošle godine i nagađalo koji će je proizvođač prvi implementirati. Uglavnom se vodila rasprava da li će to biti Apple ili Samsung, međutim prvi prototip koji se pojavio sa ovom funkcijom je upravo Vivo Apex. Već smo pisali o tome kako je Vivo uspeo da pretekne sve vodeće proizvođače sa ugradnjom senzora u ekran uređaja, međutim to nije sve. Vivo Apex podržava opciju otključavanja uređaja sa očitavanje dva otiska istovremeno. Opcija koju nismo imali prilike da vidimo do da sada ni kao koncept. Poenta očitavanja dva otiska istovremeno je povećavanje sigurnosti. Na testiranju se čitak otiska prsta nije pokazao kao previše brz ali verujemo da će se senzor usavršiti ukoliko se počne sa proizvodnjom uređaja.

Kada se sve uzme u obzir, Vivo Apex bi uz određena poboljšanja sigurno mogao da ostvari zapažene rezultate ukoliko bi se našao u prodaji. Možda uređaj nije savršen, možda deluje i nedovršeno, međutim zar ne bi upravo to trebao da bude cilj sajmova, prikazivanje inovacija i ideja, a ne predstavljanje uređaja koje teško možemo da razlikujemo od modela koji su predstavljeni prethodne godine.

Kineski proizvođači su još jednom dokazali da, osim što mogu da iskopiraju bilo koji uređaj, mogu da naprave uređaj koji je čini se nekoliko godina ispred modela drugih proizvođača.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Facebook će oglašivačima dozvoliti da ciljaju korisnike na osnovu verskog i političkog opredeljenja
Sledeći članak
Osnovana je prva crkvena društvena mreža u Srbiji
test