Foto: Promo / Addiko banka / Viber

Bankarstvo preko Viber aplikacije je moguće  i u Srbiji. U Srbiji je i zvanično predstavljen Addiko Chat Banking, inovativna i na našem tržištu prva usluga za finansijske transakcije, koje se obavljaju putem Viber aplikacije. Usluga digitalnog bankarstva preko Viber-a omogućava korisnicima ne samo da direktno komuniciraju sa bankom, već i da vrše jednostavna plaćanja. Na ovaj način, platforma koja je korišćena za razgovore i slanje poruka pretvara se u digitalni alat pomoću kojeg korisnici mogu proveriti stanje bankovnog računa, platiti račune ili nadgledati finansijske transakcije.

Addiko banka je postala prva banka u Srbiji i jedna od prvih u svetu koja omogućava usluge plaćanja putem Viber usluge.

Korisnike Vibera očekuje nova opcija koja ga čini poverljivijim

Inovativna bankarsko-Viber usluga pruža korisnicima mogućnost plaćanja, prenos sredstava između sopstvenih računa, proveru stanja na računu, nadgledanje transakcija, pronalaženje najbliže filijale i bankomata, ali i pristup najnovijim informacijama o ponudama banke.

„Vizija Viber-a oduvek je bila da povezujemo ljude, bez obzira ne to ko su oni ili odakle su. Proces razvoja od aplikacije za razmenu poruka do komunikacijske platforme bio je samo sledeći korak u ovoj strategiji. Uspostavili smo mostove između krajnjih korisnika i za njih relevantnih kompanija, a sada smo svedoci njihovih prvih velikih uspeha. Kroz chatbot, svaki korisnik može tražiti relevantne informacije, pa na brz i siguran način upravljati potrebnim uslugama. Vidimo izvrsne mogućnosti za takvu vrstu komunikacije između kompanija i korisnika upravo posmatrajući sa poslovne strane“, rekao je Atanas Raikov, direktor za razvoj poslovanja Centralne i Istočne Evrope (CEE) i zajednice nezavisnih država bivšeg Sovjetskog saveza (CIS) u Rakuten Viber kompaniji.

Viber noviteti – pročitajte šta je sada moguće u grupnom dopisivanju!

Mobilnisvet.rs/Mondo