ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Tizen operativni sistem koji koristi Samsung ima 40 sigurnosnih problema!

Ispostavilo se da Tizen operativni sistem koji Samsung koristi na svojim televizorima, pametnim satovima i pametnim telefonima, a planira da pocne sa upotrebom i u auto industriji, ima ozbiljnih sigurnosnih propusta.

Kako navodi Amihai Neiderman, Tizen ima minimum 40 propusta koje bi mogli potencijalni hakeri da iskoriste za preuzimanje kontrole nad hardverom.

Jedna od najkritičnijih tačaka je Tizen store koju inače korisnici koriste za skidanje aplikacija na svoje uređaje. Navodno je Tizen store jako lako hakovati, a store inače ima veliku kontrolu nad Tizen uređajima. Ukoliko bi Tizen store bio hakovan, nepoželjan kod bi mogao da zarazi kompletan operativni sistem. Naime Tizen ponekad ima problem sa korišćenjem SSL enkripcije i u tim slučajevima šalje nekriptovane podatke koji su u tom slučaju nezaštićeni.

Skorašnji WikiLeaks članak je naveo kako je Tizen televizore moguće hakovati kako bi se koristili za nadgledanje ljudi. Jedino što je potrebno da televizor bude hakovan jeste pristup njegovom USB portu.

Amihai Nedierman navodi kako je kontaktirao Samsung povodom sigurnosnih propusta, a odgovor koji je dobio sveo se na automatsku poruku. Sada pošto je informacija počela da kruži internetom Samsung je dao obaveštenje kako će se potruditi da reši probleme.

Huawei watch 2 – da li je postavljen novi standard?

izvor: arstechnica.com

Mobilnisvet.rs

Aplikacije Samsung Vesti
Prethodni članak
Nokia 5 uskoro u prodaji!
Sledeći članak
Android O će imati zanimljive opcije koje će štedeti bateriju i novac
test