ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Šta je sve novo kada je iPhone 7 u pitanju?

Još od samog početka kada je Apple počeo sa proizvodnjom i prodajom mobilnih telefona, svakim novim telefonom koji su plasirali na tržište, pokretali su malu revoluciju. Neverovatne stvari su menjali i unosili su hrabre promene svojstvene jednom ovakvom brendu. Danas, kada imamo 7 generaciju iPhone telefona najbolje možemo videti da je ova “generacija” najviše do sada uzbrkala svet.

iPhone 7 je prvi put predstavljen u septembru 2016. godine u San Francisku i samim svojim predstavljanjem u drugi plan stavlja dotadašnje Apple-ove zvezde iPhone 6s i iPhone 6s plus. Samo mesec dana nakon prvog predstavljanja u Americi, iPhone 7 postaje dostupan i u celom svetu.

Na prvi pogled, rekli biste da se po dizajnu ne razlikuje puno od svog prethodnika ali ono što prvi pogled ne otkriva jeste da je iPhone 7 otporan na vodu kao i na prašinu, da uvodi nove opcije koje mogu biti u boji, da ima povećano skladište, statično dugme za početni ekran ali nema ulaz za slušalice. Ono što se nalazi na iPhone 7 plus modelu je i dalje retkost u svetu mobilnih telefona a to je potpuno funkcionalna dualna kamera sa zadnje strane telefona.

Kao što smo već rekli, sam dizajn se ne razlikuje puno u odnosu na iPhone 6. Međutim, novi modela pored srebrne, zlatne i roza zlatne možete dobiti i u mat crnoj boji koju su proizvođači nazvali “jet black”. “Jet black” je tamna nijansa sa visokim završnim sjajem koja je dobijena specijalnim procesom posle kog se tvrdi da je telefon bez premca kada je u pitanju otpornost na vodu i prašinu.

iPhone 7 ne poseduje klasično dugme za homescreen, već je i ono u potpunosti osetljivo na dodir. Ali ono što je izazvalo najveću kontraverzu kod novog modela iPhone je definitvno nedostatak ulaza za slušalice koje je u odnosu na starije modele zamenjeno dodatnom  rešetkicom za zvuk. Nedostatak standardnog ulaza za slušalice ne isključuje nedostatak slušanja muzike ili razgovora preko slušalica, ali da biste imali bilo šta od ovoga potrebno je da koristite adapter koji spada u redovan paket ali ga takođe možete kupiti i zasebno.

Kao i prethodni modeli i iPhone 7 dolazi u 2 dostupne veličine. Jedan sa ekranom veličine 4,7” i plus model sa ekranom od 5,5”. Veličina i rezolucija su identične kao i kod iPhone 6s ali iPhone 7 ima širu paletu boja i poboljšano osvetljenje. Za razliku od svih svojih prethodnika, ovaj model sadrži duplo veće početno skladište (32GB umesto 16GB), a kod plus modela imamo najveću do sad RAM memoriju od 3GB.

Kod ovog modela iPhone-a imamo kameru od 12MP koja se nalazi sa zadnje strane i korisnicima pruža optičku stabilizaciju slike na proširenom otvoru uz led blic nazvanim “True tone” koji omogućava prirodnu nijansu i prirodnu boju vašim fotografijama. Kako je ova karakteristika ranije bila odlika plus ili s modela, za iPhone 7 plus je uvedeno nešto potpuno novo. Još jedno, sekundradno sočivo, teleobjektiv od 12MP koje se može koristiti za postizanje 2x optičkog zuma i čak do 10x digitalnog zuma. Prednja kamera je unapređena i sada ima 7MP.

iPhone 7 u sebi sadrži iOS 10 operativni sistem dok plus model dolazi sa ekskluzivnim dodatkom za fotografisanje portreta u novoj verziji iOS 10.1. Ova verzija omogućava da se proizvede efekat dubinske neizoštrenosti pozadine koja je svojstvena u fotografisanju portreta.

Uz svaki kupljeni iPhone 7 dobijate Lightning adapter 3,5 mm koji vam služi kao nastavak za slušalice. Apple je nakon predstavljanja ovog telefona predstavio i bežične slušalice namenjene isključivo za iPhone 7 – AirPods, bežične in-ear slušalice i 3 nova tipa slušalica Beats. Svi ovi proizvodi mogu se koristiti uz pomoć bežičnog čipa poznatijeg kao Apple W1 , koji je dizajniran da troši manje energije prilikom povezivanja Bluetooth-om.

Kao što smo već naveli, pored revolucije, iPhone 7 izazvao je i mnoge druge reakcije i prijem iPhone-a 7 bio je raznolik. Upoređivao se sa drugim telefonima dostupnim na tržištu i postavljalo se pitanje da li je iPhone uradio dobru stvar ukljanjanjem ulaza za slušalice i da li je u potpunosti iskorišćen kapacitet za poboljšanje kamere, osvetljenja i reprodukcije boja.

Međutim, treba se fokusirati na ono što je kod ovog modela dobro odrađeno. Mnogi tvrde da je veličina telefona na nivou između telefona i tablet kod iPhone 7 plus modela znatno bolja od obične verzije ovog telefona. Treba istaći znatno bolji vek trajanja baterije ali i pohvalili ono štoje urađeno sa kamerom. Dualna kamera sa izuzetnim opcijom “izoštri i fotografiši” koja funkcioniše odlično ukoliko je slabo osvetljenje. Iako na prvi pogled nedostatak ulaza za slušalice deluje frustrirajuće, može se reći da je to prvi korak od mnogih koji će u budućnosti biti učinjeni u svetu mobilne indrustije.

iPhone 7 telefoni su nedugo nakon premijere u Americi postali dostupni i na našem tržištu. Ono što je ključno za korišćene ovog telefona jeste definitnivno internet bilo kroz izuzetno brzi wi-fi prijemnik koji poseduje ovaj telefon bilo kroz mobilne podatke vaše odrabrane mobilne mreže.

Ponuda u našem online shopu-u:

Apple Proizvođači Recenzije
Prethodni članak
Koju nam to novinu donosi Alcatel One Touch Idol 3?
Sledeći članak
Zašto da se odlučite za iPhone 6?
test