ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Snapdragon 660 testiran na GeekBench-u

Qulacomm srednja klasa čipseta postaje sve popularnija kako zbog svojih dobrih performansi tako i zbog štednje energije. Obe karakteristike bi trebalo da budu poboljšane u novoj verziji čipseta koji nosi oznaku Snapdragon 660. Snapdragon 660 je napravljen u 14nm tehnologiji i ima osam Kryo 260 jezgara.

Dakle moglo bi se reći da je novi Snapdragon 660 kombinacija modela 625 i 653 koristeći najbolje od ova dva prethodnika. Qualcomm je obećao poboljšanje od 20% u odnosu na Snapdragon 653.

Sada smo imali prilike da vidimo šta možemo da očekujemo jer se na GeekBench-u pojavio test nepoznatog uređaja  koji ima upravo Snapdragon 660 čipset.

Foto: droidholic.com

Kada pogledamo rezultate možemo lako zaključiti da je Qualcomm napravio odličan čipset jer je po GeekBench testu uspeo da prebaci Snapdragon 653 za skoro 20% u multicore modu, dok je u single core modu bolji za preko 10%.

Snapdragon 653 je čipset koji je poznat u štednji energije, u odnosu na njega Snapdragon 660 je dosta brži a prava prednost bi trebalo da bude upravo ušteda energije. Da li će i na tom polju Snapdragon 660 pobediti svog prethodnika ostaje nam da vidimo.

U svakom slučaju Snapdragon 660 je svakako moćan čipset jer omogućava QHD rezoluciju, ima podršku za Qualcomm Quick Charge 4.0 a takođe podržava i dual kameru. Osim svega navedenog takođe ima podršku i za Bluetooth 5.0.

Moraćemo da sačekamo prvi uređaj sa ovim čipsetom da se pojavi na tržištu kako bi mogli da utvrdimo sve njegove prednosti. Očekuje se da će među prvim uređaje sa Snapdragon 660 izbaciti Oppo i Samsung.

Nova Nokia najbrži Android telefon?

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
LG najavljuje telefon za ekstremne uslove – LG X venture
Sledeći članak
Nova Nokia najbrži Android telefon?
test