ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Smartwatch neprecizni u računjanju potrošenih kalorija!

Kako se sve više ljudi odlučuje na korišćenje pametnih satova i narukvica za praćenje pulsa, broja pređenih koraka kao i potrošenih kalorija, Univierzitet Stanford odlučio je da sprovede studiju o preciznosti uređaja.

Istraživanje je obuhvatilo sedam različitih satova, a isptivanju je podvrgnuto 60 kandidata. Ispitanici su bili različitih godina, pola, težine kao i različitog indeksa telesne težine. Testirani su satovi: Apple Watch, Basis Peak, Fitbit Surge, Microsoft Band, Mio Alpha 2, Pulse On i Samsung Gear S2. U osnovi Stanford je za merenje koristio medicinsku opremu kako bi uporedio rezultate koji su dobijeni sa satovima. Mereni su broj otkucaja srca kao i koncentracija ugljen dioksida. Kandidati su testirani i na traci za trčanje i na sobnoj bicikli.

Testiranjem je utvrđeno da je 6 od 7 satova pokazivalo tačan broj otkucaja srca sa odstupanjem od 5% što je u granicama tolerancije.

Sa druge strane odstupanje kod izračunavanja broja potrošenih kalorija kod satova je u najboljem slučaju iznosilo čak 27%, a u najgorem slučaju odstupanje je bilo čak 97%, u odnosu na tačan broj potrošenih kalorija izračunat medicinskom opremom. Najbolje rezultate kad su u pitanju potrošene kalorije imali su Apple Watch i FitBit Surge, dok je nalošije imao PulseOn.

Dakle da bi se izračunao tačan broj potrošenih kalorija, nije dovoljno imati samo podatake o broju otkucaja srca, težini i visini korisnika. Korisnici bi trebali da budu svesni da je broj potrošenih kalorija koje im prikazuju satovi neprecizan i ne bi trebalo mnogo da se oslanjaju na taj podatak.

Novi Apple watch nam možda donosi revoluciju – merenje nivoa šećera u krvi!

Mobilnisvet.rs

Pametni satovi Smart Wear Vesti
Prethodni članak
Prva fotografija Samsunga sa Dual kamerom
Sledeći članak
Samsung već radi na Galaxy S9 i Galaxy S9+ telefonima
test