ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung se pridružio Apple – pokrenuta istraga u Italiji

Priča o usporavanju Apple uređaja je poznata i kompanija Apple je u problemu u nekoliko država. Međutim u Italiji Apple nije usamljen jer je pokrenut postupak i protiv Samsunga.

Samsung je prošle godine dao izjavu kako ne usporava starije uređaje kroz softverske nadogradnje, međutim korisnici tvrde suprotno. Istraga u Italiji je trenutno pokrenuta protiv Apple i Samsung proizvođača. Navodno obe kompanije namerno usporavaju uređaje kroz nadogradnje kako bi naveli korisnike na kupovinu novih uređaja.

Samsung pokušava u ekran da ubaci i kameru i senzor otiska prsta

Istraga će se voditi odvojeno protiv oba proizvođača. Za sada nije objavljeno koji su sporni Samsung uređaji, dok je kod slučaja sa Apple situacija mnogo jasnija. Direktor Apple Tim Cook je obećao da će u budućim ažuriranjima korisnici imati mogućnost da biraju da li žele da produže trajanje baterije ili da uređaj zadrži performanse. Protiv Apple istraga se vodi u Americi, Francuskoj i Italiji, dok se protiv Samsunga istraga za sada vodi samo u Italiji.

Samsung Galaxy S9 datumi predstavljanja, pretprodaje i isporuke

Kompanija Samsung je još jednom osporila tvrdnje da namerno usporava svoje uređaje, i potvrdila je da će sarađivati sa italijanskim vlastima nadležnim za tržište i konkurenciju. Videćemo u narednom periodu da li će ova istraga uticati da se pokrenu slične istrage i u nekim drugim državama.

Mobilnisvet.rs / izvor:asia.nikkei.com

Apple Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Nokia sprema model sa pet objektiva
Sledeći članak
Honor View 10 dobija opciju prepoznavanja lica u sledećoj nadogradnji
test