ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+ specifikacije, dizajn, cena i utisci

Samsung je dan pre početka sajma u Barseloni predstavio svoje flagship uređaje Galaxy S9 i Galaxy S9+. Nakon dosta informacija koje su se pojavile pre samog predstavljanja uređaja i nema mnogo iznenađenja.

Prvi utisak je da nema mnogo razlike u samom dizajnu uređaja u odnosu na prethodni model iz Galaxy S serije. Uređaji poseduju određena hardwerska poboljšanja koja i čine razliku između S8 i S9 uređaja, međutim poboljšanja nisu dovoljna da ubede recimo korisnike S8 modela da pređu na korišćenje novog Galaxy S9. Za ostale Android korisnike Galaxy S9 će sigurno bit dosta primamljiviji.

Samsung Galaxy S9 i S9+ na prvim fotografijama u visokoj rezoluciji

Osnovne promene u dizajnu uređaja odnose sa na poziciju senzora otiska prsta koji se sada nalazi na sredini uređaja odmah ispod kamere. Ćoškovi na Galaxy S9 su malo manje zaobljeni u odnosu na Galaxy S8. Ivice oko displeja su smanjene, međutim ta promena nije toliko uočljiva.

Ekran i audio

Dijagonale ekrane ostale su nepromenjene u odnosu na prethodni model, S9 ima ekran dijagonale 5,8 inča dok veći model S9+ ima ekran dijagonale 6,2 inča. Rezolucija ekrana je takođe ista i iznosi 1440 x 2960 piksela.

Kada je u pitanju ekran, Samsung je napravio i izmene na staklu koje sada ynatno bolje prikriva prednju kameru i senzore koji se nalaze sa prednje strane uređaja.

Još jedna promena je stereo zvuk koji proizvode zvučnici koje je ptpisala kompanija AKG. Galaxy S9 poseduje zvičnike koji će navodno biti 1,4 puta glasniji od zvučnika koji se nalazi u Galaxy S8 modelu.

Procesor i memorija

Svakako jedna od bitnijih stavki u specifikaciji pametnoh telefona su procesor i memorija. Kao što je i bilo očekivano Samsung Galaxy S9 za američko tržište pokreće Snapdragon 845 dok internacionalnu verziju pokreće Exynos 9810. Oba čipseta su napravljena u 10nm tehnologiji i poseduju osmojezagrni procesor. Grafički procesor koji se nalazi u Snapdragon 845 čipsetu je Adreno 630 koji bi trebalo da bude brži za čak 30% nego GPU koji se nalazi u Snapdragon 835 čipsetu. Uz Exynos 9810 dolazi ARM Mali  koji bi trebalo da bude brži za 20% od svog prethodnika.

Predsednik kompanije Samsung pod istragom

Kada je u pitanju RAM memorija poboljšanje je dobio samo Galaxy S9+ koji će imati 6GB RAM memorije, dok će S9 kao i prethodnik imati 4GB RAM-a. Za čuvanje podataka određeno je 64GB memorije proširive uz pomoć SD kartice do 400GB.

Kamera

Od svih elemenata deluje kao da je kamera najviše napredovala. Galaxy S9 poseduje jednu glavnu kameru dok verzija S9+ poseduje dualnu kameru koju čine senzori od 12MP. Najbitniju promenu kada je kamera u pitanju donosi promenljivi otvor blende koji na Galaxy S9 može biti F1,5 ili F2,4 u odnosu na fiksni F1,7 koli je do sada iznosio. Zahvaljući ovoj promeni Galaxy S9 će sada moći da propusti do 28% vipe svetlosti a smanjiće se i šum za 30%.  Promena će najviše doprineti kvalitetu fotografija napravljenih u uslovima smanjenog ambijentalnog osvetljenja.

Kamera je dobila još jednu nadogradnju, Galaxy S9 će imati mogućnost slika super-slow motion videa sa 960 frejmova u seknudi. Telefon ima mogućnost automatskog prepoznavanja pokreta tako da će određeni deo video zapisa prebaciti u slow motion bez bilo kavih dodatnih podešavanja od strane korisnika

AR Emoji

Kada je Apple predstavio Animoji izazvao je dosta različitih reakcija kod korisnika, većina je bila pri stavu da je Animoji potpuno nepotrebna i beskorisna opcija. Međutim kako je vreme odmicalo, broj Apple korisnika koji je ovu opciju izdvajaio kao jednu od omiljenih opcija kod novih Apple uređaja. Nije prošlo ni pola godine i Samsung je predstavio svoju verziju Animoji koja se zove AR Emoji.

Galaxy Samsung S9 sa Exynos 9810 ponizio Snapdragon 845!

Samsungov AR Emoji radi malo drugacije u onosu na Apple Animoji. Galaxy S9 i S9+ će na osnovu fotografije uslikane prednjom kamerom nakon par sekundi napraviti Avatar koji pomalo liči na korisnika. Nakon kreiranja avatara korinsnici će moći da naprave promene na boji kose, frizuri i odeći.

Ova opcija će možda zadržati pažnju korisnika nekoliko dana, međutim detektovanje pokreta i njihova 3D animacija jednostavno nisu na nivou na kome se nalazi Apple .

Bixby

Galaxy S9 naravno dolazi sa asistentom Bixby. Poslednja verzija Bixby ima opcije prevođenja, prepoznavanje hrane i detekciju znamenitosti. Za prevođenje je dovoljno da usmerite kameru na tekst koji je ispisan stranim jezikom i Bixby bi trebalo da vam automatski ispiše prevod. Prepoznavanje hrane koje je Samsung razvio radi po principu prepoznavanja različitih obroka i prikazivanja nutritivnih informacija. Detekcija znamenitosti je vrlo interesantna opcija, uz pomoć Bixby asistenta dovoljno je da korisnik usmeri kameru ka nekoj znamenitosti i Bixby će ispistai informacije o toj znamenitosti.

Baterija

Kapacitet baterija je ostao nepromenje, Galaxy S9 ima bateriju kapaciteta od 3000mAh dok Galaxy S9+ ima bateriju kapaciteta 3500mAh. Ako se uzme u obzir podatak da Snapdragon 845 kao i Exynos 9810 poseduje bolje perfomanse kada je u pitanju efikasnost potrošnje od prethodnih čipseta, očekivano je da baterije iako imaju isti kapacitet pokažu malo bolje rezultate.

Samsung postao najveći proizvođač čipova u svetu!

Cena i početak prodaje

Uređaje je već moguće rezervisati, a početak prodaje zakazan je za 16. mart. Samsung još uvek nije objavio koje će cene uređaja biti, ali se očekuje da će cene biti za nijansu više u odnosu na cene koje su imali Galaxy S8 i S8+ kada su se pojavili u prodaji prošle godine. Rezervacija uređaja je počela i kod nas, a uređaj možete rezervisati na LINKU.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Samsung Vesti
Prethodni članak
Nokia 7 Plus i Nokia 8 Sirocco predstavljeni u Barseloni
Sledeći članak
Istraživanje kompanije Motorola pokazalo alarmantne rezultate
test