ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Rusija još jednom kreće na Telegram nakon bombaškog napada u Sankt Peterburgu!

Rusija i aplikacija Telegram odavno nisu u najboljim odnosima, a nakon bombaškog napda koji se dogodio u Sankt Petereburgu odnosi su još  napetiji. Odnosi su se pogoršali nakon što je tajna služba Rsuije FSB utvrdila da je bombaš saomubica koristio upravo Telegram aplikacija za koordinaciju napada u kome je stradalo 15 ljudi.

Ruska vlada je već pretila da će zabraniti aplikaciju za korišćenje kada je Pavel Dunov osnivač Telegrama odbio da sarađuje sa vlastima nakon usvajanja novog zakona. Zakon obavezuje da se sve poruke koje se šalju putem interneta čuvaju na serverima koji se fizički nalaze na teritoriji Rusije. Kompanije koje se ne pridržavaju ovog zakona biće stavljene na crnu listu od strane Roskomnadzora, ruske vladine agencije koja se bavi telekomunikacijama.

FSB navodi da je terorista koji je izveo samoubilački napad 3. aprila, Akbarzhon Jailov, koristio Telegram za komunikaciju sa organizatorima terorističkog napada.

Kako Durov navodi, FSB je tražio ključeve za enkripciju kako bi mogli da isprate komunikaciju i eventualno dođu do ostalih terorista pre nego što sprovedu novi teroristički napad. Durov je odbio da preda ključeve jer tvrdi da je to u suprotnosti sa ruskim ustavom, a da i pored toga niko u Telegramu inače nema pristup ključevima.

Telegram trenutno ima 100 miliona korisnika širom sveta i popularan je upravo zbog jake enkripcije koju koristi. Iz tog razloga Telegram je popularan i kod terorističkih organizacija uključujući i ISIS.

Durov je u izjavi za Rojters rekao: “Ukoliko želite da se borite protiv terorizma blokiranjem stvari, moraćete da blokirate internet.”

Mobilnisvet.rs

 

 

Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Samsungov odgovor kompaniji Apple na stranu “Switch”
Sledeći članak
Apple dominantan u prvom kvartalu na smartwear tržištu!
test