ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Qualcomm otkrio specifikaciju čipseta Snapdragon 845

Qualcom Snapdragon 835 je ovogodišnji čipset koji pokreće skoro sve Android flagship uređaje. Qualcomm je sada predstavio čipset za narednu godinu koji nosi oznaku Snapdragon 845.

Novi čipset imaće osmojezgarni procesor sa brzinom od 2,8GHz, novi grafički procesor kao i platformu za veštačku inteligenciju baziranu na Hexagon 685 DSP.

Procesor je sastavljen od osam jezgra Kryo 385 što će omogućiti za 25% bolje performanse u odnosu na prethodni čipset. Četiri jezgra su Cortex – A75 i zadužena su za kompleksnije zadatke, dok su četiri jezgra Cortex – A55 koji rade na 1,8GHz i obrađivaće manje kompleksne zadatke ali će obezbediti uštedu energije.

Samsung počinje sa proizvodnjom memorija od 512GB!

Novi grafički procesor (GPU) je Adreno 630, zahvaljujući kojem Qualcomm tvrdi da će čipset imati 30% manju potrošnju energije. Osim toga, novi GPU će omogućiti 2,5 puta brži prikaza na ekranu, što znači da će 2K x 2K ekrani moći da rade na 120Hz.

Osim toga Adreno 630, koji je Qualcomm nazvao Visual Processing Subsytem imaće podršku za virtuelnu (VR) i veštaku (AR) stvarnost, praćenje pogleda, pokreta ruku…

Hexagon 685 DSP sada radi kao procesor za veštačku inteligenciju (AI) i tri puta je brži od Hexagon 682 koji se nalazi u Snapdragon 835 čipsetu. Dakle Hexagon 685 DSP će imati bolju detekcije “always-on” reči i prilično smanjenu potrošnju snage kod prepoznavanja glasa.

Samsung  počeo proizvodnju čipova druge generacije!

Kada je u pitanju prenos podataka, novi Snapdragon 845 omogućava prenos podataka sa brzinom 1200Mbps zahvaljujući novom modemo X20. Takođe poboljšan je i Bluetooth 5 koji će sada imati za duplo manju potrošnju energije tokom koriščenja bežičnih slušalica.

Novi Snapdragon će se pojaviti na tržištu početkom naredne godine, a direktor XiaoMi je već najavio da će prvi uređaj u kome će se pojaviti čipset biti XioaMi Mi 7. Ranije se predpostavljalo da će prvi uređaj na tržištu zapravno biti Samsung Galaxy S9.

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
iPhone X Android verzija za 880$
Sledeći članak
Galaxy A5 (2016) – prvi Samsung telefon koji dobija decembarsko ažuriranje
test