ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Prvi smartwatch kome neće biti potrebno punjenje – Sequent! (VIDEO)

Sigurno je da su smart satovi postali jedan od dodataka koji je jako zgodan i nudi puno opcija i mogućnosti, međutim do sada su svi smart satovi na tržištu imali jednu manu a to je trajanje baterije.

Da bi povećali trajanje baterije neki od proizvođača su se odlučili za kombinaciju tradicionalnog analognog sata sa ugrađenom tehnologijom za povezivanje sa smartphone uređajima kao i opcijama notifikacija, praćenja. Kao rezultat toga na tržištu su se pojavili satovi koji su nazvani “hybrid smartwatch”. Međutim problem je i dalje ostao prisutan, satovi i dalje moraju da se punja sa razlikom da baterija zaista traje duže.

Nakon nekoliko godina od kako su se smart satovi pojavili na tržištu, švajcarski start-up pokušava da potpuno promeni tehnologiju samrt satova. Start-up Sequent prikuplja sredstva za početak proizvodnje prvog smart sata koji će bateriju puniti uz pomoć kinetičke energije.

Pogledajte video:

Sequent u sebi ima senzore koji se i očekuju od ovakve vrste sata, senzor otkucaja srca, monitor sna, GPS, sistem za notifikacije kao i Bluetooth konekciju preko koje se uređaj povezije sa smartphone uređajima.

Novi Apple watch nam možda donosi revoluciju – merenje nivoa šećera u krvi!

Prvo pitanje koje se nameće je kapacitet baterije i koliko dugo će baterija moći da napaja sat nakon punjenja. Sequent tvrdi da će se nakon jednog dana nošenja baterija napuniti toliko da će moći da napaja sat 100 dana u stand-by modu.

Sve ovo zvuči previše dobro da bi bilo istinito, jer korišćenje kinetičke energije za pokretanje mehanizama analognih satova nije nikakava novina pa se postavlja pitanje kako je moguće da ni jedna od većih kompanija koje se bave proizvodnjom satova nije primenila ovu tehnologiju na svojim uređajima do sada.

Smartwatch neprecizni u računjanju potrošenih kalorija!

Sa druge strane trebalo bi sačekati da se sat pojavi kako bi smo mogli da vidimo rezultate i da li je to što navodi Sequent zaista istina. Sat je moguće kupiti preko kickstarter-a trenutno za 198$ po komadu dok će u regularnoj prodaji koštati 438$. Prvi kupci koji svoj primerak kupe preko kickstartera bi trebalo da svoje satove dobiju u decembru ove godine.

Mobilnisvet.rs

Pametni satovi Smart Wear Vesti
Prethodni članak
Sony Xperia XZ Premium test izdržljivosti (VIDEO)
Sledeći članak
Ovog leta pametno spakujte svoj telefon
test