ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Prodaja pametnih telefona beleži rast! Otkrivamo koje kompanije su zabeležile najveći uspeh!

Foto:9to5google

Prognoza Gantera kada je prodaja pametnih telefona u pitanju je prošlog meseca najavljivala povratak na stazu rasta u toku sledeće godine, ali najnovija istaživanja pokazuju da je to ostvareno ranije nego što je očekivano i to već u trećem tromesečju ove godine.

Ganter navodi da je prodaja pametnih telefona krajnjim korisnicima u trećem tromesečju 2017. godine iznosila 383 miliona primeraka, što je porast od 3 procenta u odnosu na isti period prošle godine. Svih pet najvećih proizvođača, osim kompanije Apple, zabeležilo je dvocifren rast.

Trenutno je na tržištu lider Samsung sa najvećim rastom u poslednje dve godine. prodaja Samsung pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine je zabeležila dvocifren rast – 19,3 procenata. Samsung Galaxy S8, S8+ i Note 8 izazvali su veliku potražnju za Samsung pametnim telefonima.

Pre ovoga, kompanija Samsung je imala dvocifren rast poslednji put u četvrtom kvartalu 2015. godine. Procentualno najveći rast ostvario je Xiaomi.

Samsung Galaxy S9 će se puniti za 12 minuta?

Kompanija Xiaomi  postigla je najveći rast od 80 procenata u trećem kvartalu 2017. godine.

Xiaomi je već isporučio više od 70 miliona telefona

Rast Xiaomi je došao više sa međunarodnih tržišta nego iz Kine, jer se tamo suočava sa snažnom konkurencijom- Huawei, Oppo i Vivo. Indija i dalje predstavlja najveće tržište izvan Kine kada je Xiaomi u pitanju. Huawei i Vivo su takođe zabeležili rast.

Kojim telefonima su korisnici najzadovoljniji?

Mobilnisvet.rs

Apple Huawei Proizvođači Samsung Vesti Xiaomi
Prethodni članak
Ušteda prostora sa Google Files Go aplikacijom
Sledeći članak
Pre 25 godina je poslata prva SMS poruka
test