ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Predstavljeni Google Pixel 2 i Pixel XL 2 – koje su nove opcije

Novi uređaji kompanije Google Pixel XL i Pixel XL2 nam donose dosta novih funkcija u odnosu na prethodne modele. Neke od funkcija su već viđene kod konkurentskih proizvođača dok sa nekim funkcijama Google postavlja nove standarde.

Probaćemo da izdvojimo nove opcije koje nam donose ovogodišnji modeli kako bi vam lakše bilo da se odlučite da li vam je potreban novi Pixel ili nije.

Većina funkcija je vezana za kamere novih modela jer nekako deluje da novi Pixel teži da bude uređaj sa najboljom kamerom na tržištu.

Glavna kamera

Delovalo je da je standard za flagship uređaje ove godina dualna kamera, međutim ono što ostali proizvođači postižu tek sa dve kamere Google je uspeo sa samo jednom kamerom. Iako ima jednu kameru Pixel 2 i Pixel XL2 imaju opciju za slikanje portreta gde možete podesiti da u fokusu bude samo portret koji slikate dok je pozadina “blurovana”. Ključ leži u tehnologiji koja je nazvana Dual Pixel. Ovako nešto je prvi put viđeno kod Galaxy S7 uređaja ali je kod Samsunga bilo nemoguće koristiti brži auto-fokus.

OIS +EIS rade simultano

Po prvi put je omogućeno da optička i digitalna stabilzacija slike rade simultano pa je tako Google Pixel 2 postavio nove standarde u snimanju impresivnih video snimaka.

Samsung Galaxy Note 8 i iPhone 8 Plus izjednačeni – uređaji sa najboljom kamerom

Slikanje portreta sa prednjom kamerom

Isti efekat gde je pozadina “blurovana” odnosno zamagljena sada možete ostaviriti i sa prednjom kamerom.

Neograničen prostor za čuvanje fotografija

Neograničen prostor za čuvanje fotografija u originalnom kvalitetu je omogućen za sve korisnike koji se odluče za Google Pixel 2 ili Pixel XL 2 uređaj. Važno je napomenuti da će opcija biti aktivna do 2020. godine. Nakon 2020. godine korisnici će zadržati neograničen prostor za skladištenje fotografija ali će kvalitet fotografija biti malo umanjen.

Izbačen standardni 3,5mm priključak za slušalice

Iako se Google prošle godine hvalio kako su neki proizvođači izbacili priključak za slušalice (izjava na račun kompanije Apple) a prošlogodišnji Pixel ga je imao ove godine se situacija promenila. Ovogodišnji modeli nemaju standardni priključak za slušalice. Iako nam je jasno da tehnologija napreduje i da je sasvim realno očekivati da sve slušalice u budućnosti budu bežične i dalje mislimo da je priključak neophodan na svakom smartfonu koji se proizvede u današnje vreme.

Sa druge strane ukoliko ste ljubitelj “bubica” onda je bitno da znate da se pojavio novi model na tržištu nazvan Pixel Buds. Kao što iPhone ima AirPods tako i Pixel ima Pixel Buds. Slušalice se povezuju sa Pixel 2 uređajem, ali i sa Google asistentom i poseduju zgodnu opciju instant prevodioca. Jedina “mana” je cena, slušalice koštaju čak 159$ u americi.

Nokia 9 prve fotografije i očekivane karakteristike

Displej

Displej koji poseduje manji model Pixel 2 kao da je došao iz 2014 godine, ivice. Tako da ako vam je izgled uređaja bitan faktor kod odabira onda razmislite ipak o modelu Pixel XL 2 koji poseduje dosta lepši ekran sa manjim ivicama.

IP 67 sertifikat

Novi modeli kompanije Google poseduju sertifikat koji garantuje da se uređaj neće oštetiti ako potopite u vodu dubine od jednog metra na vremenski period od 30 minuta. Ova opcija je zaista nedostaja prošlogodišnjem modelu.

Ivice osetljive na dodir

Opcija koja omogućava da aktivirate Google asistenta stiskanjem ivice uređaja. Opcija koju je prvi izbacio HTC sa svojim modelom U11. Kako je Google potpisao ugovor sa kompanijom HTC za očekivati je bilo da se ova opcija nađe na ovogodišnjem modelu Googla-a.

Uporedni test brzine iPhone 8 Plus i Galaxy Note 8 (VIDEO)

Brzo punjnje

Novi uređaji podržavaju brzo punjenje a brzi punjač dolazi zajedno sa telefonom. za samo 15 minuta punjenja će se telefon napuniti da može da radi narednih 7 sati.

Zagarntovana podrška 3 godine

Ko će drugi da obezbedi podršku Android korisnicima ako neće Google. Za sve korisnike koji se opredele za Google Pixel 2 i Pixel XL 2 Google garantuje da će obezbediti nadogradnje softvera za naredne 3 godine.

Mobilnisvet.rs

Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Samsung Galaxy A5 (2018) – poznate prve specifikacije (FOTO)
Sledeći članak
Viber noviteti – pročitajte šta je sada moguće u grupnom dopisivanju!
test