Mala kineska kompanija priprema pametni telefon koji je dizajnom i performansama u istoj ligi kao i Galaxy S8, ali sa značajno nižom cenom .

Dok svi pričaju o nedavno predstavljenom Galaxy S8 i tome kako ruši Samsungove rekorde, mala kompanija u Kini navodno već priprema ultimativnog izazivača južnokorejskog modela u svetu Androida: pametni telefon koji je dizajnom i performansama u istoj ligi kao i Galaxy S8, ali sa značajno nižom cenom.

Reč je o kompaniji OnePlus i njihovom nadolazećem smartfonu OnePlus 5, koji će zameniti model OnePlus 3. Navodno će preskočiti broj četiri zato što u Kini veruju kako taj broj donosi nesreću.

Evo pet razloga zašto bi mogao postati konkurencija

1) Novi dizajn s tankim obrubima i bez tipke Home
Fotografije koje su dosad procurile prikazuju novi OnePlus 5 s vrlo tankim obrubom, a nije isključeno kako će imati i dizajn u kojem je cela prednja strana mobilnog ekran kao da će fizički taster Home zameniti digitalnim. U tom bi slučaju čitač otiska prsta bio prebačen na zadnju stranu uređaja.

2) Više memorije RAM-a od bilo kog smartfona na tržištu ove godine
Naravno, više RAM-a nije rešenje za sve probleme. Ipak, šest (6) GB u OnePlusu 3 i danas zvuči impresivno, a osam (8) GB zvuči fantastično. Priča se kako će doći u paketu s procesorom Snapdragon 835 i ekranom 2K kvaliteta, prvim te vrste u seriji OnePlus.

3) Moćna kamera
Nagađa se kako bi OnePlus 5 mogao imati zadnju kameru jačine 23 i prednju sa 16 megapiksela. Zadnja bi mogla imati dva blica s optičkom stabilizacijom slike. Da, nije u megapikselima sve, ali ipak –  to je gotovo dvostruko više od onog što Samsung nudi u svojim novim izdanjima

4) Veća baterija
Kapacitet baterije u modelu OnePlus 5 trebao bi biti između 3.500 i 4.000 mAh. Uz energetski učinkoviti čipset Snapdragon 835, za očekivati je kako ćemo iz baterije moći izvući puno i onda još malo. Samsung za Galaxy S8 i S8+ nudi baterije kapaciteta 3.000 i 3.500 mAh.

5) Niža cena
Glasine kažu kako bi OnePlus 5 trebao koštati ispod 500 dolara (oko 460 eura).

izvor: ITmagazin.info