ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Otkrivamo 6 jednostavnih načina da oslobodite memoriju vašeg telefona, a biće i mnogo brži!

Foto: Pixabay.com

Zahvaljujući brojnim aplikacijama, fotografijama, muzici i svim drugim podacima koje čuvamo u telefonu, njegova memorija se puni veoma brzo što može da utiče i na njegovu brzinu pored toga što ima sve manje mesta za podatke koji su vam potrebni. Zbog toga vam otkrivamo nekoliko načina kako da oslobodite memoriju vašeg telefona i sprečite česta obaveštenja o neostatku memorije.

  • Prebacite podatke na kompjuter

Na kompjuter možete prebaciti video zapise i fotografije. Sigurno zauzimamju veliki deo memorije na vašem telefonu, posebno ukoliko koristite isti uređaj duže vreme. Tada ih možete obrisati sa svog telefona i osloboditi prostor za nove video zapise i fotografije.

  • Sačuvajte internu memoriju pomoću MicroSD kartice

Ako povežete MicroSD karticu sa vašim telefonom svi video zapisi i fotografije se mogu na njoj čuvati direktno. Na taj način će na internoj memoriji biti više prostora.

  • Oslobodite se aplikacija koje ne koristite

Ukoliko izbrišete aplikacije koje vam nisu potrebne ili ih više nekoristite, ili izbrišete igre koje više ne igrate  oslobodićete nekoliko megabajta prostora.

  • Povremeno očistite keš memoriju da bi se povećala brzina interneta

Keš memorija ponekad može da napravi problem, pa je telefon usporen, dugo traje učitavanje internet stranica…pa bi trebalo povremeno da je očistimo da bismo ubrzali telefon i generalno poboljšali njegov rad.

  • Ako već ne koristite, počnite da koristite „cloud“ servise

To je rešenje kada muzika i fotografije zauzimaju najveći deo memorije. Besplatna aplikacija Google Photos radi na svim operativnim sistemima, a pruža i beskonačan prostor za slike i video zapise do 16 MPx i 1080p.

  • Resetovanje uređaja

Vraćanje  na fabričko podešavanje je sasvim sigurno najbolji način oslobađanja memorije. Ali imajte u vidu da se resetovanjem uređaja brišu baš svi podaci koje na njemu imate.

Nadamo se da će vam neki od ovih načina pomoći, a kako ispravno da napunite telefon i na koji način duže da sačuvate kvalitet baterije pročitajte OVDE

Korisnike Vibera očekuje nova opcija koja ga čini poverljivijim

Mobilnisvet.rs

Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Instagram od sada radi bez interneta
Sledeći članak
Kako će izgledati novi iPhone?
test