ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Otkazana saradnja Huawei i AT&Т nakon pritiska Senata!

Do sada je samo bilo poznato da je saradnja između operatera AT&T i kompanije Huawei otkazana, međutim ni jedna strana nije navela razlog koji je doveo do neostvarivanja saradnje.

Huawei Mate 10 Pro – baterija koja se najbrže puni!

Međutim pojavila se informacija da je saradnja otkazana nekoliko nedelja nakon što su članovi Senata poslali dopis u kome su izrazili svoju zabrinutost oko sklapanja dogovora o saradnji između operatera i Kineskog proizvođača Huawei.

Huawei Enjoy 7S se pojavio par dana pre predstavljanja

Naime u pismu koje je poslato 20. decembra prošle godine, članovi Senata izrazili su zabrinutost zbog povezanosti kompanije Huawei sa Komunističkom partijom i Kineskim obaveštajnim i bezbednosnim službama. Senat je izrazio zabrinutost zbog moguće špijunaže.

Osim AT&T operatera i operater Verzion je planirao da počne sa prodajom Huawei Mate uređaja, međutim kako navode neki izvori i ovaj operater je pod ozbiljnim pritiskom tako da je pitanje da li će do saradnje doći. Za sada Huawei uređaji će se naći u prodaji u Americi ali korisnici neće moći da ih kupe preko operatera.

Huawei i Nokia potpisali ugovor o saradnji

Amerika je ovom odlukom još jednom pokazala koliko zazire od stranih kompanija, i da ulazak na američko tržište nije ni malo lak. Interesantna je činjenica da je Huawei državna kompanija tako da nas zanima da li će ova odluka izazvati neki odgovor Kineskih zvaničnika. Takođe treba imati u vidu da je po broju prodatih iPhone uređaja Kina na drugom mestu odmah iza Amerike, pa bi recimo zabrana uvoza iPhone uređaja itekako imala uticaja na Apple..

Da li će Huawei ipak uspeti da se probije na Američko tržište ostaje nam da vidimo.

Mobilnisvet.rs

Huawei Operateri Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Samsung potvrdio Galaxy S9 će biti predstavljen u februaru
Sledeći članak
Samsung Galaxy A8 (2018) je sada u prodaji u Evropi
test