ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Od narednog leta jeftiniji internet u romingu

Evrokomesar za digitalnu ekonomiju i digitalno društvo Marija Gabriel izjavila je da će mobilni podaci u romingu pojeftiniti od narednog leta za građane EU i zemlje Zapadnog Balkana, koji će plaćati jedinstvenu cenu od 70 evrocenti za megabajt.

“Od 1. avgusta 2018. godine operateri su preuzeli obavezu da ponude paket podataka u kome će cene megabajta biti i nekoliko puta niže od sadašnjih. Naš cilj je da jula 2019. godine zajednička cena za sve zemlje na Zapadnom Balkanu i sve zemlje EU bude 70 centi po megabajtu”, rekla je Gabriel.

U Evropskoj uniji nema više rominga!

Ona očekuje da bi 2020. godine megabajt trebalo da košta 45, a do 2021. godine 20 evrocenti, preneli su mediji. Gabriel je naglasila da će niže cene važiti za mobilni internet, a ne za razgovore.

“Predviđeno je i proširenje regionalnog roming sporazuma, koji trenutno postoji između operatera u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i BiH od 2014. godine. Tokom Digitalnog samita EU – Zapadni Balkan 13. juna u Sofiji on će biti proširen, tako da će obuhvatiti sve balkanske zemlje”, naglasila je Gabriel.

Na Samitu EU – Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji odvojeno je 30 miliona evra za investicije u širokopojasnoj mreži za region Zapadnog Balkana.

Izvor: N1

Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Galaxy S9 je odličan uređaj ali Samsung priprema nešto još bolje?
Sledeći članak
iPhone SE (2018) će imati bolji ekran od iPhone X modela