ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nokia je prodala 4,4 miliona uređaja u poslednja tri meseca prošle godine!

Na osnovu istraživanja koje je sprovela agencija Counterpoint može se zaključiti da je 2017. godina bila veoma uspešna za HMD Global odnosno Nokia brend. Svima je poznato da je Nokia koja je bila na vrhu kada je u pitanju prodaja uređaja, odavno izgubila poziciju lidera. Međutim, pod vođstvom HMD Global kompanije koja preuzela Nokia brend, čini se da se Nokia krupnim koracima vraća ka vrhu.

Nokia Sirocco nam ponovo dolazi kao Nokia 8 Sirocco!

U poslednjem kvartalu 2017. godine Nokia je prodala 4,4 miliona uređaja što možda ne zvuči impresivno ako se uporedi sa brojem uređaja koje prodaju kompanije Apple i Samsung, ali je svakako veliki korak ako se uzme u obzir da se Nokia u neku ruku tek vratila na tržište.

Takođe ako se broj prodatih uređaja uporedi sa drugim proizvođačima dolazi se do zaključka da je Nokia svakako napredovala. Nokia je u trećem kvartalu prodala više uređaja od HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Meizu, Coolpad, i Asus.
Nokia trenutno poseduje 15% tržišta kada su u pitanju feature telefoni i 5% tržišta smartphone uređaja.

Nokia sprema model sa pet objektiva

Bilo je dosta kritika i podsmeha kada je Nokia prikazala svoj ovogodišnji model 3310 koji spada u feature uređaje, međutim verujemo da se ti koji su se podsmevali sada ćute kada vide udeo od 15% u tržištu feature uređaja.

Nokia je obezbedila poziciju za feature uređaje sigurno će sada fokus prebaciti na smartphone modele. Sajam u Barseloni počinje za manje od dve nedelje i očekuje se da će Nokia predstaviti modele Nokia 7 i Nokia 9 kao i model 3310 koji će podržavati 4G mrežu.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Novi LG flagship tek u junu ove godine!
Sledeći članak
Note 9 bez senzora otiska prsta ispod displeja
test