ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nokia 7 Plus i Nokia 8 Sirocco predstavljeni u Barseloni

Nokia je povratak na scenu potvrdila svojim prošlogodišnjim učestvovanjem na sajmu u Barseloni. Svi su očekivali spektakularan nastup i ove godine i čini se da je Nokia donekle i opravdala očekivanja. Kao i prošle godine i na ovom sajmu u Barseloni Nokia je predstavila model koji nosi naziv jednog od poznatijih Nokia modela. Nokia 8 Scirocco je jedan od uređaja koji je predstavljen na sajmu  Barseloni. Pored modela 8 Scirocco predstavljeni su i Nokia 7 Plus, Nokia 1 (Android Go verzija) i najavljen je Nokia 6 (2018) model.

Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus je prvi HMD Global Nokia uređaj koji ima odnos strana 18:9, osim toga je i prvi Nokia uređaj koji pokreće Snapdragon 660 čipset. Uređaj ima IPS LCD ekran dijagonale 6 inča sa rezolucijom 2160×1080 piksela.

Nokia 1 po ceni od 100 dolara se očekuje u martu!

Nokia 7 napravljena je iz jednog komada aluminijuma na koji je zatim nanneto 6 slojeva farbe kako bi se dobio keramički izgled. Kao rezultat dobijen je uređaj koji lepo leži u ruci, antene su sakrivene ispod boje dok je izdržljivost uređaja verovatno na nivou koji se očekuje od Nokia uređaja.

Uređaj će se proizvoditi u crnoj i beloj boji. Na zadnjoj strani urešaja nalazi se dualna kamera koju čine dva senzora od 12MP. Prednja kamera je kvaliteta 5MP. Sve kamere na uređaju potpisuje naravno Zeiss.

Uređaj pokreće Snapdragon 660 u kombinaciji sa 4GB RAM i 64GB memorije za skladištenje podataka. Memorija je proširiva uz pomoć microSD kartice.

Pojavile se prve fotografije Nokia 6 (2018) modela

Nokia 7 će biti dostupna i kao dual sim, a početna cena će biti od 399 eura. Početak prodaje je zakazan za april.

Nokia 8 Scirocco

 Nokia 8 Scirocco je predstavljena kao premium verzija modela Nokia 8 međutim moglo bi se reći da je u pitanju potpuno novi model. Nokia 8 Scirocco ima veći erkan QHD p-OLED sa dijagonalom 5,5 inča. Pokreće je Snapdragon 835 u kominaciji sa 6GB RAM memorije. Verzija Scirocco za razligu od obične verzije zadnju stranu ima napravljenu od Gorilla Glass stakla dok se izmedju prednje i yadnje strane koje su od stakla nalazi kućište koje je od čelika.

Istraživanje kompanije Motorola pokazalo alarmantne rezultate

Zahvaljujući zadnjoj strani od stakla Nokia 8 Scirocco podržava Qi bežično punjenje. Pored unapređenog ekrana i podrške za bežično punjenje, Nokia 8 Scirocco ima IP67 sertifikat koji garantuje otpornost na vodu i prašinu.

Veliko unapređenje dobila je i kamera koju će imati Nokia 8 Scirocco. Kamera je ista kao kod Nokia 7 Plus modela, dakle 2 senzora od po 12MP. Početak prodaje je zakazan takođe za april a cena će biti oko 750 eura.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
MWC 2018: Vratio se legendarni Nokia 8110 telefon
Sledeći članak
Samsung predstavio Galaxy S9 i S9+ specifikacije, dizajn, cena i utisci
test