ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nokia 9 prve fotografije i očekivane karakteristike

Pojavile su se prve fotografije očekivanog modela Nokia 9. Fotografije prikazuju uređaj u dve boje. Nokia 9 je definitivno uređaj koji se očekivao od kompanije HMD još od marta kad su predstavljeni prvi Nokia Android uređaji.

Ovogodišnji modeli su bili u nižoj i srednjoj klasi ali se predpostavljalo da Nokia sprema pravi flagship uređaj. Nokia 9 će imati “edge-to-edge” displej čija će dijagonala biti između 5,3 i 5,5 inča. Displej će biti AMOLED ili OLED sa zakrivljenim staklom.

 

Osim poboljšanog displeja uređaj će imati poboljšanja i na polju čipseta pa se očekuje da će ga pokretatti Snapdragon 835 a moguće je da u Nokia 9 vidimo i Snapdragon 845. Kamera bi trebalo da bude ista kao na modelu Nokia 8, dakle dualni senzor IMX 258 koji poseduje monohromatski i senzor u boji. Proizvođač kamere će sigurno biti Zeiss kao i do sada.

Kada je u pitanju RAM memroije očekuje se da će Nokia 9 imati minimum 6GB RAM-a ali je moguće da će uređaj posedovati čak 8GB RAM memroije. Za skladištenje podatak će biti namenjena memorija kapaciteta 128GB.

Od dodatnih opcija moguće je da će uređaj posedovati sertifikat IP67 ili IP68, bežično punjenje a neki izvori navode da možemo da očekujemo i skener irisa oka.

Objavljen Nokia 3310 3G telefon

Ono što najviše interesuje većinu korisnika je cena. Nokia je do sada na tržište izbacivala uređaje kojima je osnovna karakteristika bila pristupačna cena, međutim Nokia 9 se očekuje u Evropi po ceni od 750 Eur koja nije niska, ali ako se uzme u obzir konfiguracija uređaja cena je opravdana kvalitetom.

Nokia telefoni dobijaju Oreo i narednu verziju Androida

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Kako sačuvati imenik i preneti ga na novi mobilni
Sledeći članak
Kompanija beleži veliki uspeh – u septembru prodato 10 miliona telefona!
test