ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Nokia 230 – telefon novije generacije koji dolazi sa klasičnom tastaturom

Nakon udruživanja Nokia i Microsofta uglavnom su na tržištu bili prisutni Lumia pametni telefoni koji su dizajnirani i unapređivani tako da budu rame uz rame sa konkurencijom. Nokia 230 je dizajnirana po ugledu na legendarne Nokia modele.

MEĐUTIM, MICROSOFT PRE IZVESNOG VREMENA PRIREĐUJE IZNENAĐENJE U VIDU MODELA NOKIA 230 POSEBNO ZA ONE KORISNIKE KOJI KORISTE 2 TELEFONA ILI NISU NAVIKLI NA TASTATURU OSETLJIVU NA DODIR ALI I ZA SVE ONE KOJI SU I DALJE PRIVRŽENI BRENDU NOKIA.

Ima polikarbonatno kućište sa fino izbrušenim metalnim poklopcem na zadnjem delu. Ekran je veličine 2.8” i prikazuje sliku u prosečnoj rezoluciji u LCD matrici i ekran nije osetljiv na dodir. Tastatura je klasična, numerička sa navigacionim tasterom.

Za Nokia 230 najjednostavniji opis bi bio da je u pitanju telefon koji je običan ali sposoban, kvalitetan iako spada među jeftinije. Telefon radi samo na EDGE mrežama, što garantuje da će baterija od 1200 mAh dugo trajati. Proizvođač tvrdi da baterija na ovom telefonu traje i do 23 sata aktivnog razgovora dok u režimu mirovanja traje i do 27 dana.

Da li ste znali da nova Nokia 3310 neće raditi u mnogim zemljama? Pročitajte da li će raditi kod nas

Iako se danas svrstava među “obične” model 230 zasnovan je na Nokia Series 30+ softverskoj platformi koja omogućava povezivanje sa društvenim mrežama kakve su Facebook i Twitter, kao i instalaciju igara i aplikacija preko interneta. Aplikacije se mogu skinuti iz prodavnice ili biti instalirane preko microSD kartice koja omogućava proširenje interne memorije do 32 GB.

Nokia 230 ima i zadnju i prednju kameru, obe rezolucije od 2 MP. I jedna i druga kamera nude opciju QVGA snimanja videa (rezolucija displeja) sa do 15 sličica u sekundi sa zadnjom kamerom ili sa do 15 fps videa prednjom kamerom.

Nova Nokia 3310 ima tri interesantne stvari

Ovaj model dolazi u običnoj ali i u Dual SIM varijanti i budućim korisnicima pored klasične tastarure nudi i mogućnost da surfuju internetom, fotografišu selfije ali i da ih nakon fotgrafisanja podele na društvenim mrežama. Telefon se na punjač kao i na računar povezuje uobičajenom micro USB vezom.

Korisnici za ovaj telefon kažu da je idealan za priču i poruke, da je kamera solidnog kvaliteta iako ima “samo” 2 MP ali i da je brži u odnosu na neke od svojih prethodnika. Ostale opcije poput alarama, kalendata, Bluetooth-a, FM radia, MP3 plejera stalno su dostupne i ne skraćuju vek trajanja baterije.

Nokia 230 iako dolazi iz kompanije Microsoft zadržava staro ime jer iz kompanije i dalje koriste ovo prepoznatljivo ime kada su u pitanju jeftiniji modeli. Iako je cena ovog telefona itekako povoljna to ne treba bude činjenica koja će obeshrabriti buduće korisnike. Ako vam nije važno da stalno budete online već da imate jaku bateriju i da ste uvek dostupni za razgovor i za dopisivanje putem SMS poruka, ovaj telefon je pun pogodak.

Pogledajte ponudu Nokia telefona u našem online shop-u:

Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Na šta se odnosi SE kod telefona iPhone SE?
Sledeći članak
Šta sve može Microsoft Lumia 950 u odnosu na konkurenciju?
test