ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

LG G6: karakteristike, specifikacija i prvi utisci

Jedan od mnogo uređaja, koji je predstavljen na ovogodišnjem sajmu u Barseloni, a koji se svakako izdvojio je i novi model kompanije LG G6. Predstavljanje novog modela je zasigurno obeležilo prvi dan sajma.

LG G6 karaktristike

 • Kućište od aluminijuma, Gorila Glass 3 zaštita za displej, GG5 zaštita za zadnji deo telefona, otporan na vodu i prašinu.
 • Displej: 5,7″, 2880×1440 rezolucija, 18:9 odnos strana, HDR 10 i Dolby Vision standard, osvetljenje 600nit kod direktnog izlaganja displeja suncu.
 • Zadnja kamera: dual kamera 13MP, f/1.8, ugao 125 stepeni i 13MP f/1.24, ugao 71 stepen. Video zapis 2160p/30fps
 • Prednja kamera 5MP, ugao 100stepeni, video 1080p/30fps
 • Operativni sistem Android Nougat 7.0
 • Procesor Qualcomm Snapdragon 821; quad-core CPU (2xKryo@2.35GHz + 2xKryo@1.6GHz), Adreno 530 GPU
 • Memorija 4GB RAM, 32GB/64GB za skladištenje u zavisnosti od regiona, micro SD do 2TB
 • Baterija 3300mAh Li-Po u sklopu kućišta, Quick Charge 3.0, wireless punjenje ali samo u verziji za američko tržište
 • Konkcije  LTE-A, Cat.12/13 (600/150Mbps); USB Type-C; Wi-Fi a/b/g/n/ac; GPS; Bluetooth 4.2

Šta izdvaja LG G6 od ostalih uređaja?

Ono što svakako izdvaja LG G6 od konkurencije je displej za koji se LG odlucio, naime radi se o displeju rezmere 18:9. Ova razmera je omogućila da se u kućište koje po širini nosi displej 5,3″ smesti displej znato veće dijagonale od 5,7″. Osim što je kod novog modela upotrebljen displej ne tako standardne razmere, LG je drastišno smanjio gornji i donji okvir koji daju dodatnog prostora za veći displej ai lepo utiču na eleganciju telefona.

Osim dimenzija displeja, da navedemo i njegove karakteristike. Displej ima rezoluciju od 2880 X 1440 piksela i usaglašen je sa HDR 10 i Dolby Vision HDR video standardima. Osim toga, LG tvrdi da će displej imati maksimalno osvetljenje od 600-nit pri direktnom osvetljavanju na suncu. Displej je zaštićen sa Gorilla Glass 3.

Možemo da zaključimo da je ovAJ displej vredan jednog high-end uređaja kao što je LG G6.

Procesor

Nije prvi put da se LG ne opredeljuje za Qualcom-ov poslednji čip, tako da u LG G6 neće kuckati Snapdragon 835 već S821. LG je imao sasvim dovoljno vremena da optimizuje svoj uređaj za ovaj dobro poznat čip. Ovo nije prvi put da LG donese takvu odluku, recimo u vreme “problematičnog” S810, LG se opredelio za S808 i sasvim je lepo iskoristio kapacitet procesora za koji se opredelio.

Memorija

Što se memorije tiče, očekivali smo malo više od LG-ja. Uređaj za koji i sama kopmanija očekuje da će se najviše prodavati, poseduje 4GB RAM i 32GB za skladištenje podataka. Ipak je ovo njihov najbolji uređaj što odabir memorije nikako ne potvrđuje. Postojaće verzija sa 64GB memorije za skladištenje podataka ali samo za određene regione u svetu.

Ova odluka da se uređaji sa većom memorijom isporučuju samo u određene regione nas dovodi do druge stvari koja nas poprilično “muči”. Nije samo kapacitet memorije određen za neke regione, ima tu još nekih funkcija koje su opcione i zavise od tržišta.

 • Quad-DAC za audio visokog kvaliteta ali samo za korejsko tržište
 • FM Radio – ali ne za korejsko, kanadsko i američko tržište
 • Wireless punjenje ali samo za ameriško tržište

Sve ovo nam govori da nećete moći da kupite uređaj sa svim fukcijama, već će uređaj biti definisan tržištem za koje se proizvodi.

Čitač otiska prsta

Čitač se nalazi ispod kamera, i njegov položaj je udoban za korišćenje kada normlano držite uređaj u ruci. LG je malo pecnuo konkurenciju na svojoj prezentaciji uređaja. Dotakli su se glasina o novom Galaxy S8 i lokaciji čitača otiska na njemu, kao i koje dužine treba da bude prst da bi se očitao otisak na tom uređaju. Očigledno Samsung ima propust u dizajnu koji je LG uspešno izbegao.

Otporan na vodu i prašinu

Novi LG G6 poseduje IP68 sertifikat što potvrđuje da je uređaj otporan na vodu i prašinu. Čak je LG otišao korak dalje, IP sertifikat odnosi se samo na slatku vodu, LG G6 je bezbedan i u morskoj vodi.

Možda ne deluje kao bitna stavka, ali verujte da je bilo dosta korisnika koji su svoje “vodootporne” telefone potopili u more i tek nakon toga otkrili da IP68 označava otporan na prašionu i slatku vodu.

Kamera

Već smo u prošlosti navikli da LG voli da eksperimentiše sa kamerama na svojim uređajima. Nastavili su svoju tradiciju, pa je tako i sa novim LG G6. Obe kamere, koje se nalaze na zadnjem delu uređaja, imaju po 13MP. Razlikuju se samo sočiva koje kamere koriste, pa tako kamera sa “normalnim sočivom” ima ugao od 71 stepen dok “širokugaona kamera” ima ugao od 125 stepeni. Prednja kamera je kvaliteta od 5MP sa uglom od 100 stepeni.

Prvi utisak

Prvi sajam od 2011. godine na kome nije predstavljen  novi uređaj serije S kompanije Samsung, da li je to razlog da LG G6 nije imao problema da zasija u punom sjaju, ili je razlog što LG G6 zaista ostavlja impresivan prvi utisak. Uređaj koji poseduje izvrstan displej, odlično uparenu dualnu kameru, bateriju dobrog kapaciteta, procesor koji nije trenutno najbolji ali i dalje odličan. Jedina zamerka su opcije koje su određene po regionima. Sve u svemu prvi utisak je jako pozitivan, ali moraćemo da sačekamo da uređaj prođe malo detaljnije testiranje kako bi mogli da damo konačnu ocenu.

LG G6 test izdržljivosti

Mobilnisvet.rs

LG Proizvođači Recenzije Vesti
Prethodni članak
Samsung Galaxy S8, uređaj koji smo nestrpljivo čekali.
Sledeći članak
Da li ste znali da nova Nokia 3310 neće raditi u mnogim zemljama? Pročitajte da li će raditi kod nas
test