ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Kako Nokia planira da se vrati na tržište koje je već prepuno Android uređaja?

Glavni atributi koji su krasili Nokia uređaje do pre 10 godina bili su lakoća korišćenja, kvalitet izrade i jednostavnost. Upravo su to atributi po kojima je Nokia bila poznata i upravo takva Nokia ponovo želi da postane. Iako je Nokia imala jako težak period poslednjih desetak godina, čini se da je sada na dobrom putu da postane ono što je nekad bila.

Kao što je već verovatno svima poznato, kompanija HMD Global otkupila je prava na proizvodnju Nokia telefona za narednih 10 godina, i upravo je HMD uradio ono što je odavno trebalo da se uradi, prebacili su Nokia telefone na Android OS. Čini se da malo kasno ulaze u trku, s obzirom da je većina telefona ne računajući iPhone već radi na Android OS. Međutim HMD je prepoznao nešto što će, ukoliko ispune cilj koji su sebi zadali, stvarno Nokia telefone izdvojiti od ostalih na tržištu.

HMD planira da zadrži kvalitet u izradi, Android će im omogućiti jednostavnost korišćenja. A ono što će ih izdvojiti je korišćenje najmanje izmenjenog Android OS, što nije slučaj sa ostalim proizvođačima. Većina proiozvođača prilagođava Android svojim potrebama, i svojim tehnologijama, a HMD je očigledno rešio da se prilagodi Google-u odnosno Androidu.
HMD svoju prednost vidi u tome što će za sve svoje modele izbacivati update jednom mesečno. Čak ova tri modela koja su predstavljena u Barseloni će navodno raditi na Android verziji 7.1.1. Pored toga uređaji će imati podršku za sve aplikacije koje je Google napravio sa redovnim ažuriranjem.

Ovo je zaista velika prednost u odnosu na konkurenciju ako pogledamo statistiku,

MANJE OD 1% ANDROID UREĐAJA NA TRŽIŠTU TRENUTNO RADI NA POSLEDNJOJ VERZIJI ANDROID 7.1.

Nokia tvrdi da je plasiranjem Nokia 6 na tržište Kine ostvarila očekivan uspeh, pogotovu što je kinesko tržište jedno od najtežiš za takmičenje. Navodi se da je Nokia prodala preko milion uređaja u prvih 23 sekunde od trenutka početka rezervacije uređaja. Nokia 6 pojaviće se na golbalnom tržištu zajedno sa Nokia 3, Nokia 5 i čuvenom Nokia 3310. Još uvek nije objavljen tačan datum početka prodaje, ali pretpostavlja se da će to biti kraj maja ili početak juna.

Nokia predstavila svoje uređaje na sajmu u Barseloni! Pored Nokia 6 tu su i Nokia 3, Nokia 5 i Nokia 3310

Mobilnisvet.rs

Nokia Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Google nastavlja borbu protiv lažnih vesti
Sledeći članak
HTC adut stiže 18. aprila
test