Alcatel

 

Odakle su Alcatel telefoni?

alcatel_logoSećate se onih malih telefona koji su imali oblik kao kruškica. Alcatel easy DB je mnogima bio prvi telefon koji su ikada imali. Iako se sa nostalgijom sećamo jednih od prvih modela ovog telefona, od tog modela do danas Alcatel se dosta promenio.

Alcatel je u početku svog postojanja bio francuska kompanija koja se bavila opremom za telekomunikaciju. Kompanija se  fokusira na mobilnu i fiksnu telefoniju, na opremu za umrežavanje, ali i na softver i druge usluge koje su od strane ove kompanije dostupne u preko 130 zemalja sveta.

Danas se kompanija zove Alcatel-Lucent

Nastala je udruživanjem dve kompanije pre jedne decenije ali sam Alcatel ima dugu tradiciju još od XIX veka. Verovali ili ne, daleki predak danjašnjeg Alcatela se proizvodio u firmi koja je bila u vlasništvu Aleksanda Grahama Bela! Čak i danas pri Alcatel-Lucent kompaniji postoji Bel istraživačka laboratorija u kojoj se otkrivaju revolucionarne stvari u svetu telekomunicija već skoro 100 godina unazad. Na osnovu svojih istraživanja, istraživači iz Bel laboratorije osvojili su 7 Nobelovih nagrada i iza sebe imaju više od 29.000 patenata.

Zbog slobode koju Alcatel ima za udruživanja sa drugim kompanijama, sada je već više od 10 godina udružen sa TCL korporacijom. Nekoliko godina od tog događaja, jasno je da Alcatel i Lucent postaju jedno i kao jedno uspešno postaju deo svetskog tržišta.

Sami mobilni telefoni Alcatel danas nastaju pod okriljem kineske kompanije TCL i tako je od samog udruživanja. TCL kompanija dizajnira, razvija i prodaje širok spektar mobilnih telefona u više od 130 zemalja sveta i to isključivo pod brendom Alcatel. Njihovi prozvodi i rešenja su u potpunosti naklonjeni potrošačima i rade na tome da proizvodi budu jednostavni, lični, autentični ali i zabavni.

TCL kompanija odnosno Alcatel donosi prilagođeno iskustvo sa inovativnim i bogatim performansama na pametnim telefonima koji omogučavaju korisnicima da istražuju i uživaju u korišćenju ovih uređaja.

Dakle, da vam ne ostanemo dužni odgovor na pitanje sa početka. Alcatel je francuski proizvođač mobilnih telefona koja radi u partnerstvu sa kineskom kompanijom TCL. A kako znamo da se tržište za pametne telefone svakim danom sve više razvija, očekivano je da će se i ovo partnerstvo i dalje razvijati.

 

Koliko različitih modela Alcatel One Touch Pixi 4 postoji?

Kompanija Alcatel je prošla dug put od onog prvog modela davno plasiranog na tržište do danas kada nam je po povoljnoj ceni dostupan veliki...

Kakvo nam novo iskustvo donosi Alcatel Idol 4?

Alcatel Idol 4 telefon je odmah na premijernom prikazivanju ukazao da se izdvaja od ostalih premium telefona. Idol 4 je dostojan naslednik Alcatel One...

Koje su prednosti Alcatel One Touch Idol 2 telefona?

Dobar deo korisnika prilikom kupovine mobilnog telefona obraća pažnju na cenu. Tako je kineska kompanija Alcatel, na osnovu ovog kriterijuma, proizvela One Touch Idol...