MTS

Mobilna telefonija Srbije – MTS

Mobilna telefonija Srbije (skraćeno MTS), nekadašnji Telekom, je državni srpski telekomunikacioni operator. Osnovan je kao akcionarsko društvo još u prošlom veku (XX veku, 1997. godine). MTS je prvobitno označavao samo usluge koje se odnose na mobilnu telefoniju ali danas obuhvata sve svoje usluge koje su mnogobrojne.

MTS danas, pored mobilne telefonije, nudi još i fiksnu telefoniju, internet, usluge prenosa podataka, multimedijalne usluge, distribuciju TV signala (IPTV), održavanje i popravku telekomunikacionih objekata i mreže.

MTS svoju licencu za GSM sistem (Globalni sistem za telekomunikaciju) dobija odmah nakon osnivanja ali kako MTS ide u korak sa vremenom, tako i nekoliko godina kasnije menja postojeću licencu novom koja obuhvata i UMTS sistem (univerzalni mobilni telekomunikacioni sistem). UMTS sistemom pored 3G, omogućava se brži prenos podataka ali i usluga praćenja TV signala preko telefona kao i opcija za video pozive. Uz pomoć toga, pokrivenost signalom je velika u našoj zemlji, ali i ukoliko ste u nekoj od 146 zemalja u inostranstvu imaćete odličnu pokrivenost.

MTS vam nudi mogućnost da izabrete jedan od 3 pozivna broja koja ova mreža poseduje: 064, 065, 066. Ali pored toga, nudi se veliki broj pripejd i postpejd tarifa u zavisnosti od toga kojoj varijanti ste naklonjeniji.

U okviru MTS mreže, kod pripejda dostupno vam je dosta primamljivih opcija. Da biste postali pripejd korisnik treba da kupite MTS pripejd karticu ili da prenesete u ovu mrežu broj koji je vama drag a nije iz ove mreže. Od pojave pametnih telefona, MTS nudi opciju multi kartice koja sadrži standardnu, micro i nano karticu koju ćete staviti u vaš telefon. Na vama je koliko ćete mesečno kredita trošiti kao i na šta ćete ga trošiti najviše – razgovore, poruke ili internet.

Dopuna računa je brza, jednostavna i dostupna na više načina: sa postpejd računa, sa bankovnog računa, preko fiksnog telefona, u bankama ili poštama, express dopuna, friendly dopuna kao i dopuna u bilo kojoj poslovnici MTS-a.

Kao što smo već rekli, MTS pripejd ima veliki izbor različitih dodataka u zavisnosti od vaših potreba: internet dodatak, dodatak za društvene mreže i aplikacije, dodatak za povoljne razgovore. Jedna od omiljenih opcija ove mreže kod pripejd korisnika, opcija “Nazovi me” – usluga koja vam omogućava da besplatno obavestite vaše prijatelje iz MTS mreže da želite da vas nazovu.

Pripejd vodič koji pruža ova mreža, na vašem telefonu dostupan je u svakom trenutku i obaveštava vas o stanju na računu, datumu isteka kartice ali i o aktivnim ponudama, promocijama i tarifnim dodacima.

Ako ste više za postpejd varijantu, i tu vam MTS nudi zaista veliki broj različitih tarifa. Što se tiče same kartice, ne razlikuje se ništa od one koju dobijate ukoliko ste pripejd korisnik. Možete dobiti potpuno novi broj ili kao što smo naveli kod pripejda možete preneti svoj broj iz druge mreže.

Ono u čemu se pripejd i postpejd najviše razlikuju je način plaćanja. Jasno je da kod postpejd-a plaćate neku već unapred dogovorenu pretplatu i sve što prekoračite preko tog iznosa (naravno ukoliko se desi da prekoračite).

Postpejd pakete birate u skladu sa vašim potrebama, da li su to minuti, poruke ili internet. Čak su u skladu sa tim tako i nazivali svoje pakete: priča (puno za priču, malo za slanje poruka), mix (i za priču i za poruke i za surfovanje), super (sve tri opcije u velikim količinama). U zavisnosti od potreba, paketi mogu biti od onog sa malim brojem minuta, poruka i internet do onih za koje mislite da toliki broj poruka ne biste potrošili nikada.
Uz određenu postpejd tarifu imate i dodatke za koje smatrate da su vam potrebni. Dodatak za neograničeni internet koji se kreće od paketa S do XL (od 150 MB do 10 GB), ili neki od dodataka iz extra ponude: extra minuti, extra poruke ili vaš najdraži broj u MTS mreži. MTS postpejd vam takođe nudi povoljne razgovore sa inostranstvom.

Kao i kod pripejda, i za postpejd postoji vodič koji možete koristiti bez obzira gde se nalazite. Na njemu možete proveravati stanje na vašem računu, uplatiti dopunu nekom pripejd broju ili da aktivirate povoljne tarife ili neke od dodataka.

Još nešto vrlo zanimljivo što nam MTS mreža nudi jeste tarifni profil kontrola troškova. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, svakog meseca dobijate isti iznos računa, dupli bonus kredit u okviru naknade ali i mogućnost da prenesete ono što nite potrošili. U kontorli troškova imate više ponuda opet u zavisnosti koje su vaše potrebe – minuti, poruke ili intenet.

Biraš kako komuniciraš

U današnje vreme život bez mobilnog telefona deluje nezamislivo. Mobilni telefon postao je sastavni deo naših života. Sa druge strane niko od nas ne...

Teslin vremeplov u pet najboljih projekata u Evropi u oblasti nauke...

Foto: Promo Kompanija Telekom Srbija i PR agencija Red Communication odabrane su među pet najboljih na evropskom konkursu “Excellence Awards” za najistaknutija dostignuća iz oblasti...

Dobit Telekoma 3,5 odsto neto dobiti cele privrede

Najprofitabilnije privredno društvo s ostvarenom neto dobiti od 16,3 milijardi dinara u 2015. bio je Telekom Srbija, rečeno je u utorak na predstavljanju liste...

Budućnost Srbije su ova deca, bravo!

Telekom Srbija dodelio je po šesti put nagrade za najbolje aplikacije za mobilne uređaje timovima koji su učestvovali na ovogodišnjem mts app konkursu. Pred...