ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

iPhone se ipak ne odriče Lightning porta?

Photo: GSM arena Skoro se pojavila informacija da će novi iPhone imati USB-C port. Tu informaciju smo i mi preneli. Međutim, očigledno je pogrešno protumačeno uvođenje USB-C porta kao ukidanje dobro poznatog Lightning porta koji iPhone odavno koristi. O čemu se zapravo radi? Da, izgleda vrlo izvesno da će novi iPhone imati USB-C port na jednom kraju kabla, međutim na kraju koji je namenjem za povezivanje sa adapterom za punjenje, a ne na kraju koji se povezuje na telefon. Zbog čega se Apple odlučio na ovakav korak? Ovakava odluka će doneti komapniji Apple dve prednosti i to:

  • USB-C port može da se koristi za prenos mnogo više energije nego standardni USB-A port, pa samim tim omogućava mnogo brže punjenje uređaja.
  • Na ovaj način kompanija apple je omogućila da svoj novi iPhone povežete direktno na svoj MacBook bez poztrebe za bilo kakvim adapterima. Sa druge strane adapter će vam biti potreban za skoro svaki drugi računar koji nije MacBook.

Šta bi sve mogao doneti novi iPhone model?

Ovo i nije neka novost s obzirom da iPad Pro već ima mogućnost brzog punjenja sa opcionim kablom koji je sa jedne strane USB-C a sa druge Lightning port. iPad Pro je za sada bio jedini iOs uređaj koji je podržavao brzo punejnje, a očigledno je da će se uskoro to preomeniti.

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Pametni telefon s dijamantima i 360 kamerom
Sledeći članak
Neredi u Samsungovoj fabrici u Vijetnamu
test