ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

iPhone beleži pad u prodaji u prvom kvartalu 2017. godine

Finansijski izveštaj kompanije Apple prikazuje mali pad u prodaji iPhone uređaja u prvom kvartalu ove godine. Sa druge strane računari Mac i usluge beleže rast u prodaji.

Broj prodatih iPhone uređaja u poslednja tri meseca iznosi 50,8 miliona što je nešto niže od 51,2 miliona koliko je iznosio broj prodatih uređaja pre 12 meseci.

Jedan od razloga opadanja prodaje je što Apple korisnici iščekuju pojavljivanje novog uređaja i prosalvu 10 godina postojanja iPhone-a.

Još jedan segment u kome kompanija beleži pad je iPad koji je prodat u 8,9 miliona primeraka u periodu od januara do marta ove godine, što je za 9% manje nego u istom periodu prošle godine kada je prodato 10,25 miliona iPad uređaja.

Segmenti gde je Apple uspeo da podigne prodaju su Mac sa rastom od 4% i 4,2 miliona prodatih računara, Apple Watch i Apple TV su zabeležili rast od 31% dok su Apple usluge uspele da udvostruče svoj prihod.

Da li je Apple Watch dostigao svoj vrhunac?

Mobilnisvet.rs

Apple Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Uporedni test – Galaxy S8 i Nokia 6
Sledeći članak
Sony Xperia XZ Premium se pojavila na testu GeekBench
test