ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Huawei watch 2 – da li je postavljen novi standard?

Foto: huawei.com

Pametni satovi

Pametni satovi od kako su se pojavili, predstavljaju pravi izazov za proizvođače. Sa jedne strane iz razloga što nisu prihvaćeni na tržištu kao što se očekivalo od pojave prvog pametnog sata. Opet jedna od razlog je što je kod pametnog sata dizajn samog sata sigurno mnogo bitniji od same funckionalnosti sata, što nije slučaj kod pametnih telefona. Svaki proizvođač pokušava da prilagodi dizajn određenoj ciljnoj grupi.

Kompanije koje ih proizvode se utrkuju koja će napraviti pametan sat koji će postaviti neke standarde među pametni satovim, kao što to rade Apple ili Samsung na tržištu telefona. Da li je Huawei to uspeo sa svojim poslednjim modelom? Verovatno ne, ali su svakako napravili sat vredan pažnje.

Huawei watch 2 dizajn

Ono što se na prvi pogled primećuje je da se Huawei držao klasičnog sportskog dizajna, bez mnogo rizikovanja. Mi sat vidimo kao deo nakita, što on zapravo i jeste. Da bi sat odnosno nakit bio unikatan potrebno je da se u dizajn unese malo stila. Stil je nešto što izdvaja sat u odnosu na druge satove. HUawei je kod dizjaniranja ovog sata bio, čini nam se, previše oprezan. Kao rezultat opreznosti proizvod koji su dobili nema previše stila, po dizajnu liči na bilo koji drugi sportski sat. Čak šta više, ukoliko bi zamenili njegov displej kalsičnim kazaljkama, i ukoliko bi zanemarili njegove funkcije pametnog sata, kada bi ga posmatrali kao običan sat, moglo bi se reći da se uopšte ne razlikuje od bilo kog prosečnog sportskog sata.

Ono što ga sa druge strane izdvaja su svakako IP68 sertifikat, što znači da je otporan na vodu, međutim ne preporučuje se tuširanje ili kupanje sa satom na ruci.

Što se tiče ergonomije sata, teško je dati ocenu. Tu svakako dosta zavisi od ukusa, sat je malo veći pa sigurno bolje pristaje koirsnicima sa većim zglobovima.

Foto: huawei.com

Displej

Huawei watch 2 ima AMOLED displej 1,2 inča rezolucije 390 x 390 piksela. Iako je displej malo manji u odnosu na prethodnika, sasvim lepo se uklapa u kućište. Displej je vrlo kvalitetan i ima širok ugao vidljivosti, čak i na jakom suncu. Jedina mana displeja je što se lako isprlja pri korišćenju pa zahteva konstantno brisanje.

Interfejs i funkcionalnost

Huawei watch 2 koristi Andorid Wear operativni sistem. Do skoro je Android kaskao za konkurentima Tizen i watchOS, međutim to se promenilo od kako je Android izbacio verziju 2.0. Međutim Adorid wear 2.0 zahteva dosta skrolovanja, a Huawei nije pripremio sat za takvu upotrebu. Kompletna interkacija se odvija preko touchscreen-a pa se na displej zbog dosta korišćenja brzo uočavaju tragovi prstiju. Ovaj problem je mogao da se izbegne dodavanje funkcija recimo rotiranju prstena koji se nalazi oko displeja.

Što se tiče funkcija, možemo da kažemo da su one zaista opširne i korisne. Na primer sat će samostalno pratiti otkucaje srca, bez obzira da li ste to tražili ili ne. Ova opcija omogućava da kasnije pristupimo podacima za 6 sati unazad. Još jedna od opcija koja je jako zanimljiva je opcija koja nas upozorava kad nismo dovoljno aktivni. Tako na primer kada prođe sat vremena bez aktivnosti, Google fit nas obaveštava da bi smo trebali da napravimo pauzu u sedenju i da se malo aktiviramo. Ova obaveštenja se naravno mogu ignorisati ili potpuno isključiti.

Huawei watch 2 dolazi sa pregršt senzora a podržava takođe GPS i NFC.

Baterija

Ono što nas je svakako interesovalo, i što je po nama jedna od najbitnijih stavki svakog uređaja je autonomija. Kao jedna od mana svih pametnih satova je svakako to što zahtevaju punjenje svakog dana. Kao da nije dovoljno što moramo da punimo telefon. Huawei je uspeo malo da produži autonomiju, pa recimo kada je upaljen displej tokom celog dana, i ako se displej gasi kada idemo na spavanje, za 24 sata potrošiće se oko 60% baterije uz konstantno korišćenje tokom dana. Pored toga dobra strana je što je Huawei uspeo da smanji vreme punjenja, pa se baterija sata napuni do 100% za oko sat vremena punjenja.

Šta nam to donosi Huawei P10?

Zaključak

Početna cena će biti oko 350$, otprilike kao je po ceni sličan Samsung Gear S3. Da budemo iskreni, kvalitet izrade je nešto ispod Samsungovog Gear S3, ali je i pored toga Huawei Watch 2 jako dobar sat. Kao prednosti ponovili bi ono što smo već naveli, dolazi sa Andorid wear 2.0 , GPS i NFC koji možete koristi za mobilna plaćanja.

Ono što bi HUawei watch 2 učinilio još konkurentnijim na tržištu pametnih satova je svakako da se prsten koji se nalazi oko displej koristi za navigaciju kroz meni, tako bi se svakako izbegla učestala potreba za brisanjem displeja.

Prednosti:

  • udoban za nošenje
  • odlično prilagođen softver
  • Kompatibilan sa standardnim narukvicama od 20mm

Mane:

  • Prosečan dizajn
  • Nedostatak rotirajućeg prstena
  • Android wear 2.0 još uvek malo grub

Huawei P10 recenzija

Mobilnisvet.rs

Huawei Pametni satovi Proizvođači Recenzije Smart Wear Vesti
Prethodni članak
Samsung planira da obraduje mnoge korisnike, sprema sklopivi telefon!
Sledeći članak
Sony Xperia XA1 dolazi u Evropu u aprilu, a cena će mnoge iznenaditi
test