ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

HTC i Motorola se oglasili povodom usporavanja starijih modela

Foto:Profimedia

Apple je potvrdio da usporava starije iPhone modele, više o tome možete da pročitate ovde: Apple uputio izvinjenje zbog usporavanja starih iPhone modela  Sada, HTC i Motorola objavljuju da su njihovi korisnici bezbedni i da ne usporavaju procesore starijih modela.

Apple namerno usporava starije modele

Da li ovo praksa kada su stariji uređaji u pitanju je pitanje koje su dobile i druge kompanije kao što su Samsung, Google, LG, i Sony, ali još nema odgovora. Samo su iz HTC-a i Motorole odgovorili da to nije slučaj.

Tužbe protiv Apple se nižu od objave o usporavanju uređaja

Iz Apple-a su izjavili da su sa ovom praksom počeli tokom 2016. godine, a sa modelima iPhone 6 i 6S, da bi sprečili iznenadna gašenja starijih telefona. Pošto se baterije tokom vremena prirodno raspadaju, posle određenog perioda imaju manju energetsku moć i mogu da izazovu prestanak rada uređaja kada procesor zahteva više energije. Upravo zato su u Apple-u ograničili brzinu rada procesora i tako izazvali i sporiji rad uređaja, a najveći problem je to što o tome nisu obavestili korisnike.

Situaciju komplikuju i brojne teorije zavere, prema kojima Apple usporava rad starijih modela kako bi na taj način motivisao korisnike da kupuju nove telefone, ali iz kompanije ističu da su na ovaj način želeli da produže rok trajanja kod starijih uređaja.Iz kompanije nisu pojasnili da li zamena stare baterije rešava ovaj problem, a prema stručnjacima veliki problem je i to što se ove komplikacije dešavaju kod modela koji su se pojavili pre samo godinu dana.

Upoznajte najmanji mobilni telefon na svetu!

Mobilnisvet.rs/The Verge

Apple HTC Motorola Proizvođači Vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prethodni članak
Ponuda iPhone X 64GB kod operatera – Mts, Vip i Telenor cene
Sledeći članak
Samsung potvrdio Galaxy S9 će biti predstavljen u februaru