Foto: Mondo

Tokom ovog tromesečja, do kraja marta tekuće godine, Google Now Launcher biće sklonjen iz Play prodavnice Android aplikacija, ako je verovati Android Police izvoru, koje je preneo Techno Buffalo sajt. Prema tom izvoru Google je već obavestio sve programere, saradnike i partnere aplikacije koja je godinama jedna od najpopularnijih, da će ona uskoro biti ugašena.

Prema nekim rečima Google radi na primeni Google Pixel Launcher aplikacije za sve telefone. Navodno, pošto je to premijum aplikacija i mogu da je pokrenu samo najjači telefoni Google želi da spremi „lakšu“ varijantu, koja će raditi i na hardverski manje sposobnim uređajima.

 Beč: Štede struju i vodu aplikacijom

Korisnici koji već imaju Google Now Launcher biće deo Android korisnika koji će i dalje dobijati tehničku podršku i mogućnost korišćenja ove popularne aplikacije, ali će i podrška i opcije koje funkcionišu vremenom opadati.

Očigledno je da ima mesta samo za jedan Google Launcher i to će, po svoj prilici, biti Google Pixel Launcher. Zato, ako želite da skinete Google Now Launcher – sad je poslednji voz!

Vesti sa Monda