ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Google razvio novu tehnologiju – elktronska zaštita ekrana

Kompanija Google je razvila novu tehnologiju za zaštitu privatnosti koja će biti predstavljena sledeće nedelje na konferenciji u Kaliforniji. Opcija će korisnike upozoravati ukoliko im neko gleda u ekran tokom korišćenja uređaja.

Android uređaji šalju lokaciju Google iako je na uređaju isključena opcija!

Opcija dok je aktivna koristi prednju kameru kojom skenira lica tokom korišćenja uređaja. Ukoliko se ispred kamere tokom korišćenja pojavi nepoznato lice, uređaj će upozoravati korisnika da mu je privatnost narušena, i sve to u relanom vremenu.

Kao što se vidi u videu, opcija skoro istog trenutka prekida konverzaciju i upozorava korisnika. Kako se navodi dalje, potrebno je samo 2 milisekunde da se uoči pogled osobe dok je za prepoznavanje lica potrebno 47 milisekundi.

GPS mape Srbije konačno dobile kućne brojeve

Tim koji je radio na razvijanju navodi da opcija odlično funkcioniše i kada je osvetljenje slabije. Još uvek nije poznato koliko će resursa koristiti ova opcija gde na prvom mestu mislim na potrošnju baterije.

Ova opcija deluje kao odličan dodatak za sledeću verziju Androida, međutim još uvek se nalazi u eksperimentalnoj fazi.

Mobilnisvet.rs

Android Aplikacije Vesti
Prethodni članak
Instagram ima novu opciju “remix”
Sledeći članak
Nokia 9 predstavljanje do kraja godine?
test