ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

Google isplatio kompaniji HTC 1,1 milijardu dolara

Google i HTC objavili da su sklopili dogovor po kome će određen broj zaposlenih u HTC od kojih je veliki broj zaposlenih radilo na razvoju novog Google Pixel uređaja početi da radi za kompaniju Google. Drugi deo dogovora odnosi se na korišćenje patenata gde će Google dobiti prava na korišćenje HTC patenata. Za uzvrat Google će isplatiti 1,1 milijardu dolara HTC-u koji nije beležio baš sjajne finansijske rezultate u proteklom periodu. HTC je zvanično prijavio gubitak u poslovanju u poslednjih 9 kvartala.

Ipak ovo ne znači da će HTC prestati da proizvodi pametne telefone, čak šta više HTC već radi na novom flagship uređaju. HTC U 11 model od ove godine je zapravo prvi pametni telefon koji poseduje senzore na ivicama uređaja koje omogućavaju korisnicima da kontrolišu uređaj pritiskom na ivicu telefona, opcija je nazvana “Edge Sense”. Neki izvori navode da će novi Pixel uređaji imati upravo ovu opciju.

Poznate su cene Google Pixel 2 i Pixel 2 XL telefona

Dakle definitivno HTC neće prestati sa proizvodnjom svojih uređaja, a ako se uzme u obzir činjenica da je HTC imao problema da prati ostale proizvođače u trci ova finansijska inkecija će im dobro doći da održe korak sa konkurencijom.

Mobilnisvet.rs

HTC Proizvođači Vesti
Prethodni članak
Prodaja iPhone 8 i iPhone 8 Plus niža nego što je očekivano
Sledeći članak
Apple definitivno zna kako da ispromoviše svoje uređaje (VIDEO)
test