Najnovije ažuriranje za Google Maps olakšava vozačima da zapamte gde su parkirali svoj automobil. Nova opcija je dodata na Android i iOS verzije Google Maps aplikacije, ali im se pristupa drugačije.

Na primer, na Android-u, korisnici moraju kucnuti na plavu tačku i odabrati Save your parking da bi sačuvali parking lokaciju na mapi. Tada se pojavi oznaka na mapi, koja pokazuje vozačima gde im je automobil parkiran, prenosi phoneArena.

Google ukida jednu od najboljih aplikacija!

Ali to nije sve, jer će Google Maps korisnici biti u mogućnosti da dodaju još detalja na oznaku njihovog parkiranog automobila. Mogu se dodavati informacije o tačnoj lokaciji ili nekim bitnim detaljima, poput broja parking mesta ili neke oznake, na primer “ispred velikog drveta” ili “pored P znaka”, može se dodati tajmer, kao i slika parking mesta.

Sa druge strane, iOS korisnici moraju kucnuti na plavu tačku i izabrati Set as parking location opciju. Oznaka parkinga koja se nalazi na vašoj mapi se može deliti sa prijateljima, a možete i gledati slike parking mesta, ako je neka dostupna.

Takođe, kad god se povežete sa vašim autom putem USB audio ulaza ili Bluetooth-a, parking mesto će biti automatski dodato na mapu kada se isključite i izađete iz vozila.

Nova opcija je već dostupna za Android i iOS aplikacije, pa ažurirajte Google Maps.

Google sprema čak tri naslednika Pixel smartphone-a

Izvor: Mondo