ZAŠTO KUPOVATI KOD NAS❔ ▶️ Najbolje cene ✔️ 100% original proizvodi ✔️ Sigurno plaćanje ✔️ Garancija 2 godine ✔️ Brza isporuka ✔️ 100% kvalitet ✔️
Shopping cart
0,00 RSD

FaceTime bug koji omogućava Apple korisnicima da vas prisluškuju!

Najnoviji bug odnosno greška omogućava ostalim Apple korisnicima da vas prisluškuju. Ova greška potvrđena je i od strane kompanije Apple uz saopštenje da će greška biti otklonjena u narednoj nadogradnji softvera koja će biti dostupna u toku nedelje. Ovaj propust ostalim Apple korisnicima čak u nekim slučajevima omogućava ostalim korisnicima da pristupe i prednjoj kameri vašeg uređaja.

Apple trenutno radi na ukidanju opcije Group FaceTime za sve korisnike. Greška je prisutna na uređajima koji rade na iOS 12.1 verziji softvera ali i na Apple računarima koji imaju Mojave u koji je skoro dodata funkcija Group FaceTime.

WhatsApp angažovao eksperte za rešavanje problema lažnih vesti

Greška se javlja ukoliko nekog pozovete preko FaceTime i onda u toku pozivanja uradite Swipe na gore kako bi dodali još jednu osobu a zatim dodate svoj broj. Osoba koja je pokrenula poziv na taj način uključuje mikrofon na uređaju osobe koju je pozvala čak iako se pozvana osoba nije javila.Na ekranu pozvane osobe nema nikakve informacije da je poziv uspostavljen kao ni da se zvuk prenosi. U nekim slučajevima se dešava da se prenosi i video zapis ukoliko pozvana osoba pritisne dugme za jačinu zvuka kako bi odbila poziv.

Kako bi sprečili da postanete žrtva ove greške najbolje bi bilo da trenutno isključite opciju FaceTime (opcija se nalazi u Settings – FaceTime) sve dok Apple ne ispravi grešku u nadgoradnji softvera koja bi trebalo uskoro da bude dostupna.

Mobilnisvet.rs

Vesti
Prethodni članak
Google kažnjen zbog kršenja GDPR-a, kazna 50 miliona!
Sledeći članak
Viber ankete, nova opcija!
test